Qualcomm şirketi yeni yonga seti duyurusu yaptı

Qualcomm şirketi, orta ve üst segmentteki telefonlara güç vereceği açıklanan yeni yonga setlerinden Snapdragon 730’un resmi duyurusunu gerçekleştirdi.

Qualcomm şirketi yeni yonga seti duyurusu yaptı


Qualcomm şirketi, orta ve üst segmentteki telefonlara güç vereceği açıklanan yeni yonga setlerinden Snapdragon 730’un resmi duyurusunu gerçekleştirdi. Bu yeni yonga setinin alt versiyonu olarak çıkan 710, Samsung şirketinin Galaxy A8s modeli ve Xiaomi şirketinin Mi 8 SE modelinde kullanılmıştı. Qualcomm şirketi, bu özel yonga setini daha fazla geliştirmiş olduğu versiyonuna 712 ismini ve fazlasıyla büyük değişiklikler yapmış olduğu versiyonuna da 730 ismini vermiş durumda.

8 çekirdekli olduğu bilgisine ulaşılan Snapdragon 730 isimli yeni yonga seti, 2,2 GHz gücündeki Kyro 470 çekirdeklerini kullanmaktayken 8 nm mimarisi ile de karşımıza çıkmış oluyor. Snapdragon 730 isimli yonga seti; Adreno 618 GPU ile birlikte Hexagon 688 isimli işlemci, Spectra 350 isimli görsel sinyal işlemcilerine, X15 LTE'lik bir modemi bulunuyor ve Wi-Fi 6’yı da desteklemekte.

Öte yandan bu yonga setinin 730G adı ile de oyun odaklı bir versiyonu daha yer almakta. Bu bahsi geçen versiyonun GPU hızı %15 oranında daha hızlı. 1080p özelliğindeki ekranları desteklemekte olan standart 730 yonga setine karşılık 730G yonga seti, 1440p ekranları destekliyor olacak.

Qualcomm şirketi öte yandan Snapdragon 665 isimli yonga setininde duyurusunu gerçekleştirdi. Snapdragon 665 isimli yonga seti de aynı 675 gibi 11 nm mimarisi ile karşımıza çıkmış olan 8 çekirdeğe sahip fakat nispeten çok daha yavaş durumdaki Kryo 260 isimli çekirdeklerini ve Adreno 610 GPU’yu kullanmakta. Bu  özel yonga seti de öte yandan üçlü kamera sistemleriyle beraber 48 MP’lik sensörleri de desteklemekte.

Qualcomm şirketinin Snapdragon 665 ile birlikte 730 ve de 730G isimli yeni yonga setlerini bu senenin ortalarına gelindiğinde satışa çıkartacağı düşünülmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.