ECB faizle alakalı oranlarını değiştirmedi

Avrupa Merkez Bankası (ECB), faiz oranları içerisinde herhangi bir değişikliğe gitmeme kararı aldı.

ECB faizle alakalı oranlarını değiştirmedi


Avrupa Merkez Bankası (ECB), faiz oranları içerisinde herhangi bir değişikliğe gitmeme kararı aldı. ECB'nin bugün gerçekleştirilmiş olan toplantısının sonrasında, faiz oranının %0,00 şeklinde devam etmesi konusunda bir karar verildi. Analistler ise, ECB'nin Para Politikası Kurulu'nun faizle ilgili oranı değiştirmeyecek olduğunu tahmin etmektelerdi.

Banka açıklaması içerisinde faiz oranlarının en azından 2019 senesinin sonuna kadar cari seviyelerde kalacak olmasını beklemekte bulunduğunu da ifade etti. Açıklama içerisinde, enflasyonun hedefe devam ettirilebilir bir biçimde yaklaşmasının devamının sağlanabilmesi amacıyla faizlerin gerekli olduğu müddetçe cari seviyelerde kalabilecek olduğu da açıkça ifade edildi.

ECB ayrıca; ''Vadesi dolmuş olan kıymetlerden ana para ödemelerinin tekrardan yatırıma yönlendirilmesine devam etme konusunda bir niyetimiz bulunmakta. Tekrardan yatırıma yönlendirmenin faiz artırımları başlamış olduktan sonra uzun bir dönemde daha devam etmesi  çok daha uygun olur.'' şeklinde bir açıklamada bulundu.

ECB, bankaların merkez bankası içerisinde tutmuş oldukları mevduat için ödenmekte olan faiz oranını gösteren mevduat oranını %-0,40 şeklinde korudu. Piyasanın beklentisi de bu yöndeydi. ECB ayrıca, marjinal faiz oranını ise %0,25 şeklinde korudu. Piyasanın beklentisi de bu oranı değiştirmeyecek olduğu yönündeydi. ECB son olarak 16 Mart 2016 tarihi içersinde faiz oranlarını 5'er bazlık puanda aşağı çekip bugün yer alan seviyesine getirmişti.





 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.