Radar sinyalleri yapay zeka tarafından eksiksiz olarak yakalandı

Radarların sinyalleri, iletişimin sağlanabilmesi yönünden olduğu kadar aynı zaman içerisinde güvenlikle beraber ulaşım benzerindeki hususlarda da  çok büyük bir önem arz etmekte.

Radar sinyalleri yapay zeka tarafından eksiksiz olarak yakalandı


Radarların sinyalleri, iletişimin sağlanabilmesi yönünden olduğu kadar aynı zaman içerisinde güvenlikle beraber ulaşım benzerindeki hususlarda da  çok büyük bir önem arz etmekte. Çok daha geniş spektrumlu ve kesintisiz durumdaki sinyaller alabilmek, bu sebepten dolayı da fazlasıyla önemli. Devleşmiş teknoloji firmaları, bu konular üstünde çok yoğun çalışmalar yaparken Amerika Birleşik Devletleri'nin donanması da çok büyük bir çaba göstermekte. Şimdiye kadarki zamanda gerçekleştirilen bütün çalışmalar esnasında, bir açıdan kesintilerin yaşanmakta olduğu sinyal aktarımları hususunda; ''yapay zeka'' aslında bir çare şeklimde görülmekte.

Deniz aşırı  durumda bulunan sinyaller, hava koşullarıyla beraber değişik değişkenlere bağlı bir şekilde bazı zamanlarda kesintiye uğrayabilmekte ve hatta tamamen ortadan kaybolmakta. Radarların sinyallerinin karşı karşıya kalmış olduğu bu soruna bir çözüm aramakta bulunan araştırmacılar, yeni özel algoritmalar oluşturmayı başardı. Derin  bir şekilde öğrenme hususunu içermekte bulunan 8 değişik algoritma oluşturmayı başaran bilim adamları, radar sinyallerinin birbirlerine karışması ya da kaybolması benzerindeki durumlara engel olabilmek amacıyla özel testlere başlamış durumdalar. Uzun devam eden denemeler sonrasında, testleri hatasız bir şekilde bitirilen yapay zeka, bu alan içerisinde çok daha yeni bir dönemin başlayacak olduğununda sinyallerini vermiş oldu.

Radar sinyallerinin yapay zekayla birlikte erişmiş olduğu bu noktanın, ulaşım ile birlikte güvenlik, iletişim ve uzay keşifleri benzerindeki pek çok alanda belirgin bir ilerlemeye sebep olacağı da tahmin edilmekte. Aynı zaman içerisinde Google şirketi ile birlikte Qualcomm şirketi ve AT&T şirketi benzerindeki dev firmaların senelerdir çabalamakta olduğu ''çok daha geniş kapsama alanları'' yaratabilme hususunda ilerleme kaydedebilmek amacıyla, yeni yapılan algoritmaları sistemlerine entegre edebilmeleri de beklenmekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.