Razer şirketinin başı güvenlik açığından dolayı belada

Rapor edilmiş olan güvenlik açığının daha öncesinde Apple şirketinin Mac cihazlarının bazılarında karşılaşılmış olan CVE-2018-4251 koduna sahip güvenlik açığıyla aynı durumda bulunduğu ifade edildi.

Razer şirketinin başı güvenlik açığından dolayı belada


Rapor edilmiş olan güvenlik açığının daha öncesinde Apple şirketinin Mac cihazlarının bazılarında karşılaşılmış olan CVE-2018-4251 koduna sahip güvenlik açığıyla aynı durumda bulunduğu ifade edildi. Öte yandan bu problemin cihazlar üzerindeki ''Üretim Modu''nun aktif bir şekilde piyasaya çıkartılmasınan kaynaklanmakta olduğu da söylenenlerin arasında yer alıyor. İsminden de açık bir şekilde anlaşılacağı gibi ''Üretim Modu'', bu cihazlar tüketicilere ulaşmadan öncesinde gerçekleştirilmiş olan değişikliklere izin vermiş Intel Yönetim Motoru'nun bir parçası.

Normal koşullar içerisinde cihazların kullanıcılara teslim edilmesinden önce kapatılması gerekli olan bu mod, cihaz üstünde pek çok değişikliğin yapılabilmesine de olanak tanımakta. 21 Mart tarihi içerisinde Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamalar sayesinde güvenlik açığına değinmiş olan araştırmacılardan Bailey Fox, şöyle konuştu;

''Bu bahsi geçen güvenlik açığı; kötü niyete sahip olan bilgisayar korsanlarının ''rootkit'lerini (kök kullanıcılarının takımı) Intel Boot Guard sayesinde koruyabilmelerine, Meltdown benzerineki eski güvenlik açıklarından faydalanmak amacıyla BIOS'u bozabilmelerine ve daha pek çok şey yapmalarına imkan tanımakta.''

Konuyla alakalı olarak açıklama yapmış olan Razer şirketi, güvenlik açığını kabul etmiş olduklarını ve bu problemi de çözebilmek amacıyla yazılım güncellemesi paylaşmış olduklarını ifade etti. Buna ilave bir şekilde Razer şirketi artık ''Üretim Modu'' aktif edilmiş durumdaki cihazlar piyasaya çıkartmayacak. Bu bahsi geçen güvenlik açığına karşın Razer şirketinin hamlelerinin yeterli  bir durumda olup olmadığını gelecek süreç içerisinde hep beraber görmüş olacağız.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.