Redmi şirketinin telefonu bükme testinden geçemedi

Çin asıllı akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi şirketinden ayrılmış durumdaki Redmi, bağımsız  durumdaki bir marka şeklinde ilk akıllı telefonunu 10 Ocak 2019 tarihinde resmen duyurmuştu.

Redmi şirketinin telefonu bükme testinden geçemedi


Çin asıllı akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi şirketinden ayrılmış durumdaki Redmi, bağımsız  durumdaki bir marka şeklinde ilk akıllı telefonunu 10 Ocak 2019 tarihinde resmen duyurmuştu. Redmi şirketinin ilk duyurduğu akıllı telefonu olarak öne çıkan Redmi Note 7 modeli, tanıtılmasından sadece 5 gün geçtikten sonra Hindistan'da satışa çıkıp kullanıcılarla hemen buluşmuştu. Özelliklerine bakıldığında çok düşük fiyatı sayesinde fiyat ve performans ürünü haline gelen Note 7 modelinin sağlamlık testi de gören herkesi şaşırtmakta.

Xiaomi şirketinin alt markası olarak öne çıkan Redmi, yeni akıllı telefonu olarak tanıttığı Note 7 modelinin; her 2 tarafının (önüyle birlikte arkası) Corning Gorilla Glass 5 isimli darbelere karşı dayanıklı camla kaplı durumda ve cihazın ciddi anlamda sağlam  bir durumda olduğunu belirtmekte. YouTube kanallarından biri olan JerryRigEverything'de Redmi şirketinin bu iddiasını doğrulamak maksadıyla cihaza bir sağlamlık testi gerçekleştirdi.

Anahtar ile çizilme testinin yanı sıra ateş ile ekran üzerinde kara delik oluşma testinden başarılı bir şekilde geçmiş olan Redmi Note 7 modeli, bükülme testine geçildiğinde ise büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Video üzerinde görülmekte olduğu gibi telefon, ufak bir biçimde bükülmeye başlandığı zaman ekranı işlevini yitiriyor ve siyah bölgeler oluşmaya başlıyor. Videodaki yer alan kişi cihazı biraz daha büktüğü zaman Note 7 modelinin arka kısmında yer alan cam, deyim yerinde ise adeta tuzla buz olmakta.

Bükülme testi içerisinde her ne kadar başarısız bir durumda olsa bile Redmi Note 7 modeli, fiyatına bakıldığında fazlasıyla performanslı ve şık bir görünüme sahip cihaz olarak karşımıza çıkmakta. Redmi şirketinin arka yüzeyinde cam kullanmış durumda bulunması, cihazın dayanıklılığını azaltıyor olsa bile normal kullanım şartlarının altında cihazın fiziksel bir şekilde bütünlüğünü koruyabilecek olduğunu da açıkça söyleyebiliriz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.