Çocuklar için vergi bilinci dersini bulmaca ve bilmecelerle verdiler

Hazine ile Maliye Bakanlığı'nın tarafından, Türkiye içerisinde vergi bilincinin geliştirilebilmesi ve bu hususta bir farkındalık oluşturulabilmesi maksadıyla her sene bir takım faaliyetler düzenlenmekte.

Çocuklar için vergi bilinci dersini bulmaca ve bilmecelerle verdiler


Hazine ile Maliye Bakanlığı'nın tarafından, Türkiye içerisinde vergi bilincinin geliştirilebilmesi ve bu hususta bir farkındalık oluşturulabilmesi maksadıyla her sene bir takım faaliyetler düzenlenmekte. Geçtiğimiz sene 5 milyon 528.158  tane öğrenciye eğitim verilmiş bir durumdayken, çizgi filmden tutunda bulmacaya, şarkılardan tutunda oyunlara kadar çocukların ilgilerini çekebilecek bir çok materyalden faydalanılmıştı.

Toplumun bütün kesimleri içerisinde vergi bilincinin geliştirilebilmesi ve vergiyi gönüllü bir şekilde ödeme alışkanlığının çoğaltılması hedefi ile birlikte her sene şubat ayının son haftası '‘Vergi Haftası’' şeklinde kabul edilmekte. Bu sene de 25 Şubat - 3 Mart dönemini kapsamakta bulunan 30. Vergi Haftası içerisinde, geçmiş senelerde de gerçekleştirildiği gibi bir takım etkinlik gerçekleştirilecek olması planlanmakta. Hafta dahilinde, özellikle de gençlerle birlikte çocukların bu bilinci edinmesi maksadıyla 81 farklı ilde çalışmalar yapılmakta.

Okullar içerisinde uygulamaya konulmuş olan '‘Vergi Bilincini Geliştirme Projesi’'yle beraber ilkokul ile birlikte ortaokul ve de  lise öğrencileri detaylı bir şekilde bilgilendirilmekte. Bunun dahilinde bakanlık tarafından özel bir şekilde eğitim içerikleri de hazırlandı.

Hazine ile Maliye Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu özel web sayfasında öğrenciler; hazırlanmış broşür ile birlikte sunumlar, şarkılar ve bulmacalara erişim sağlayabiliyor. Site üzerinde '‘Puan hesaplamaca’' ile birlikte '‘Gelir  ve gider defteri’'nin yanı sıra  '‘Vergi memuru sen olsaydın’' benzerinde çok ilginç oyunlarda yer almakta. Bunun yanında site üzerinde ilkokul ile birlikte ortaokul ve de lise öğretmenlerine özel  bir şekilde '‘Öğretmen Kitabı’', materyallerin kullanımı, çizgi anlatım ve sorularla alakalı açıklamalar da yer alıyor.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.