Riot Games çalışanlarından protesto

Riot Games şirketinin 150 taneden çok çalışanı, mecburi uzlaşma ile birlikte cinsiyetçi kültürü protesto edebilmek amacıyla dün Los Angeles’ta yer alan Riot Games şirketinin ana merkezini terk etme kararı aldı.

Riot Games çalışanlarından protesto


Riot Games şirketinin 150 taneden çok çalışanı, mecburi uzlaşma ile birlikte cinsiyetçi kültürü protesto edebilmek amacıyla dün Los Angeles’ta yer alan Riot Games şirketinin ana merkezini terk etme kararı aldı. İşlerine devam edebilmelerini sağlayacak olan tek bir şeyin de firmanın çalışanların isteklerini 16 Mayıs tarihine kadar yerine getirecek olması.

2018 senesinin içinde Kotaku, Riot Games şirketinde yer alan cinsiyet ayrımcılığını iddia ederek çok derin bir soruşturma başlatmış idi. Kotaku, firmanın kadınlara haksız davranmakta olduğunu ve kadın olan çalışanları dezavantajlı konum içerisinde bıraktığını ifade eden 28 tane Riot Games şirketinin çalışanıyla konuşma gerçekleştirmişti. Sonrasında ise 2019 senesinin başlarında 5 tane çalışan, Riot Games şirketinin cinsiyetçi  olan bir işyeri olduğunu ileri sürerek firmaya dava açmıştı. Nisan ayı içerisinde de Riot, cinsiyetçiliğe maruz kalmış kadınları uzlaşmaya zorlama şeklinde bir dava açmış bulundu.

Özel durumdaki bu uzlaşma, firmaların suçlamalarla alakalı sorumlu tutulmalarını zorlaştırmakta olan bir uygulamadır. Riot şirketinin avukatları, söz konusu bu çalışanların işe alındıkları zaman uzlaşma anlaşması imzalamış olduklarını da belirtmekte. Bütün geçmiş, şimdi çaışan ve gelecek dönemdeki Riot şirketi çalışanlarında mecburi uzlaşmaya son verilmesi çağrısında bulunabilmek amacıyla gerçekleştirilmiş olan dünkü protesto ise, Riot  şirketinin yönetimine bu işin bundan böyle çok ciddi  bir durumda olduğunu göstermeyi amaçlamaktaydı.

Barışçıl bir şekilde ve kazasız geçmiş olan bu protestonun sonrasında ise, Indu Reddy adına sahip Riot şirketinin yazarı yönetimin 16 Mayıs tarihine kadar mecburi uzlaşmayı anlaşma içerisinde kaldırmaması halinde işlerine artık devam etmeyecek olduklarını ve çok daha büyük protestolar başlatacak olduklarını da resmen açıkladı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.