MEB'den bedava anaokulu eğitimi açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı, hiç  bir şekilde okul öncesi eğitim almamış çocuklara özel olarak temmuz ila ağustos ayı içerisinde 2 aydan oluşan yoğunlaştırılmış bir biçimde bedava anaokulu eğitimi vermiş olacak.

MEB'den bedava anaokulu eğitimi açıklaması


Milli Eğitim Bakanlığı, hiç  bir şekilde okul öncesi eğitim almamış çocuklara özel olarak temmuz ila ağustos ayı içerisinde 2 aydan oluşan yoğunlaştırılmış bir biçimde bedava anaokulu eğitimi vermiş olacak. Velilerin ise, adreslerine daha yakın durumda bulunan okullar veyahut ilçe milli eğitim müdürlüklerine gidip isteklerini bildirmesi gerekli. Çocukların kırtasiye ürünleriyle birlikte yoğun nüfusa sahip 26 il içerisindeki öğrencilerin beslenmeleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanıyor olacak. Kayıtlar ise, haziran ayının sonunda alınmaya başlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul öncesindeki eğitimi hiç bir şekilde almamış çocuklara özel olarak temmuz ile ağustos ayında aydan oluşan yoğunlaştırılmış bir şekilde bedava anaokulu eğitimleri düzenlemiş olacak. Milli Eğitim Bakanlığının yetkililerinden alınmış olan bilgiye bakılır ise bakanlık, 5 yaş içerisinde brüt %84 seviyesinde bulunan okul öncesi eğitime her bir  çocuğun ilkokula başlamadan öncesinde en az 1 sene devam etmesini sağlamak, bu söz konusu oranı daha da yükseğe çekebilmek, sonrasında ise eğitimi mecburi bir duruma getirmek amacıyla harekete geçti. Yaz tatili esnasında boş olan okulların da kapısı açılmış olacak.

Yönetmelik gereğince geçmiş seneler içerisinde de uygulanmakta olan yaz okulu modelinden daha çok çocuğun faydalanabilmesi amacıyla kırtasiye ile birlikte beslenme desteği de verilmiş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.