Sahte güncelleme uygulamasını 10 milyondan fazla kişi indirdi

Sahte olarak eklenen mobil uygulamalar son aylar içerisinde çok fazla popülerleşmeye başlamış durumda.

Sahte güncelleme uygulamasını 10 milyondan fazla kişi indirdi


Sahte olarak eklenen mobil uygulamalar son aylar içerisinde çok fazla popülerleşmeye başlamış durumda. Bazı geliştiriciler devamlı bir şekilde reklam göstermekte oldukları uygulamalarla maksatlarının dışına çıkmaktayken, geliştiricilerden bazıları da uygulamanın özelliğiyle alakalı kullanıcılardan belli ödemeler istiyor. Fakat bu defa bir tane siber güvenlik firmasının ağına takılmış olan bir uygulamanın, almış olduğu ücret karşılığında hiçbir şey yapmamakta olduğu görüldü.

Google Play Store üzerinde bulunan bu uygulamanın iddiası, Samsung şirketine ait akıllı telefonlarla alakalı güncelleme işlemlerini otomatik bir şekilde yapıyor olması. Samsung şirketinin akıllı telefonları üzerine göndermiş olduğu işletim sistemi güncellemelerini gerçekleştirdiğini ifade eden bu uygulama, buna ilave bir şekilde ücret istiyor ve söz konusu bu ücret karşılığında SIM kartlarının kilitlerini açmakta olduğunu ifade ediyor. Fakat tahmin edilebileceği gibi bu şekilde bir hizmet yok.

''CSIS Security Group'' şirketinin keşfetmiş olduğu bu uygulama, bu zamana kadar 10 milyon taneden çok kullanıcı tarafından indirilmiş bir vaziyette. Hatta bahsi geçen bu uygulama, ülkemiz içerisinde de indirilebilmekte ve adı da ''Samsung İçin Güncellemeler / Android Sürümleri'' şeklinde yer alıyor. Google şirketi, söz konusu bu uygulamayla alakalı bir şekilde şimdilik bir işlem gerçekleştirmedi ve  bu uygulama halen indirilmeye devam etmekte. Uygulamanın  bu zamana kadar bütün reklamlar ile birlikte uygulama içindeki alım satımlardan tam olarak ne kadar kazanmış olduğu da bilinmezliğini koruyor.

Telefon kullanıcılarının ise, akıllı telefonları güncelleyebilmesi amacıyla bu şekilde bir uygulamaya hiç bir şekilde ihtiyaçları bulunmuyor. Zira artık yeni akıllı telefonlar, işletim sistemleri üzerine güncelleme geldiğinde bu durumla alakalı bildirim açarak kullanıcıya  hızlı bir şekilde gösterebiliyorlar. Öte yandan cihazların güncellemelerini manuel bir şekilde de çok basit kontrol edebilmektesiniz. Telefonunuzda yer alan ayarlar menüsü içerisindeki ''yazılım güncellemeleri'' yazan menüye ulaştığınız zaman, güncellemeleri kontrol ederek, yazılımınızı da hızlı bir şekilde güncelleyebilirsiniz.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.