Samsung şirketi başlangıcı çok hızlı yaptı

Akıllı telefon sektörü içerisinde üretmiş olduğu telefonlar haricinde ekranlar sayesinde de pazarın kontrolünü elinde tutma çabası gösteren Samsung şirketi, MWC 2019 fuarına damgasını vurmayı başaran katlanabilir  özelliğe sahip telefonlarla alakalı da çalışmalarına başlamış durumda.

Samsung şirketi başlangıcı çok hızlı yaptı


Akıllı telefon sektörü içerisinde üretmiş olduğu telefonlar haricinde ekranlar sayesinde de pazarın kontrolünü elinde tutma çabası gösteren Samsung şirketi, MWC 2019 fuarına damgasını vurmayı başaran katlanabilir  özelliğe sahip telefonlarla alakalı da çalışmalarına başlamış durumda. İlk telefonlarından Galaxy Fold modelini tanıtmış olan Samsung şirketi, şimdi ise Apple şirketi ile Google şirketine katlanabilir özelliğe sahip ekran sağlamak için hazırlık yapıyor.

ETNews tarafından gelmiş olan rapora bakılırsa Samsung şirketi, üretmiş olduğu bir takım katlanabilir özelliğe sahip ekranı Apple şirketine teslim etti. 7.2 inç boyutu bulunan bu katlanabilir özellikli ekranın, Samsung şirketinin katlanabilir  özelliğe sahip telefon olarak lanse edilen Galaxy Fold modelinden 0.1 inç daha küçük  bir durumda olması beklenmekte.

Samsung şirketi ile Apple şirketinin arasında uzun senelerden beri devam eden yarış, iPhone X serisiyle beraber bir ortaklığa dönüşmeye başlamıştı. Bu süreç içerisinde Samsung şirketine karşı bulunan bağlılığını düşürmeyi isteyen Apple şirketi, LG benzerindeki şirketlerle anlaşmaya çalışmış olsa bile katlanabilir özelliğe sahip ekran sektörüne adım atmış olduğumuz bu günlerde ikilinin arasında daha yeni bir ortaklık kurulması sağlanacak gibi durmakta.

Paylaşılan rapora bakılırsa Samsung şirketinin şu an içerisinde senede 2,4 milyon tane katlanabilir  özelliğe sahip ekran üretimi yapacak kapasitesi bulunmakta. Bu bahsi geçen kapasitenin isteğe göre 10 milyon taneye kadar da çıkartılabileceği de düşünülmekte. Firma, bu kapasite ile birlikte kendi katlanabilir  özelliğine sahip akıllı telefonları haricinde Apple  şirketi ve Samsung şirketi gibi şirketlere de ekran üretimi yapacak.

Apple şirketinin ekran üretimi hususunda dışa bağlı olmasını kullanmakta olan Samsung şirketi, eğerki bir aksilik meydana gelmezse Apple şirketinin bu yıl çıkartacak olduğu katlanabilir  ekrana sahip telefonların ekran tedarikçisi olarak karşımıza çıkacak. Ekranın ise Galaxy Fold modelinde olduğu gibi iç tarafa mı kapanacak olduğu, yoksa Huawei Mate X modelinde olduğu gibi dış tarafta mı kalacak olduğu şu anda bilinmezliğini koruyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.