Samsung şirketi Bixby'den kesinlikle vazgeçmiyor

İnsanların Bixby isimli asistanın büyümeden ölecek olduğunu düşünmesinin belki en temel sebebi, onu Google Asistan'a direkt bir şekilde bir rakip olarak görüyor olmaları.

Samsung şirketi Bixby'den kesinlikle vazgeçmiyor


İnsanların Bixby isimli asistanın büyümeden ölecek olduğunu düşünmesinin belki en temel sebebi, onu Google Asistan'a direkt bir şekilde bir rakip olarak görüyor olmaları. Yalnızca bu açıdan değerlendirildiği zaman Bixby ciddi anlamda da Google şirketinin ve Amazon şirketinin fazlasıyla gerisinde kalmakta. Genel soruları yanıtlama konusunda çok başarılı bir durumda bulunmayan asistan, telefonlarla fazla da uyumlu  halde değil.

Fakat az daha derinlemesine incelendiği zaman Bixby isimli asistan, yalnızca akıllı telefonlara özel düşünülmüş bir sistemde değil. Samsung şirketinin bütün ''akıllı'' cihazları ile birlikte çalışabilmekte olan sesli asistan, sahip bulunduğu yapay zeka motoru ile birlikte sizin neler yapmakta olduğunuzu da öğrenmekte.

Samsung şirketinin asıl sorunu da vadetmiş olduğu bu özellikleri tam bir şekilde uygulayamamakta olması. Telefonlar haricinde herkesin evde daha çok akıllı cihaz kullanmıyor olması ve Bixby'nin yalnızca Samsung cihazlar içerisinde yer almakta olması, asistanın geniş kitlelere yayılabilmesini de engellemekte. Bunla birlikte Google şirketi ve Amazon şirketinin ürünleri, pek çok değişik sistem ile adeta ''birmiş gibi'' kullanılabildiği için insanlar kendilerini zorlayarak bu çözümlere yönelmekteler.

Samsung şirketi de sisteminden halen vazgeçmiş durumda değil ve kendisine ait ürünlerine bu özelliği ilave etmeyi sürdürüyor. Örnek olarak CES'te tanıtmış oldukları akıllı buzdolabı, Bixby ile birlikte kullanıcısına bilgiler verebilmekteydi. Kore asıllı devin bu alana yapmış olduğu yatırım da artık fazlasıyla büyümüş oldu, yani vazgeçme konusundaki eşikte çoktan aşılmış oldu.

Sonuca bakacak olursak, Bixby mükemmel bir ürün olmasa bile yaşamımızda yer almayı sürdürecek gibi görünmekte. Gelecek haftalar içerisinde tanıtımı yapılacak olan Galaxy S10 serisindeki cihazlarda da karşımıza çıkacağı açıklanan Bixby, öyle veyahut böyle kendi ekosistemini kurabilmiş olacak. Lakin gelecek dönemlerdeki başarısı azda olsa muamma..

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.