Samsung şirketi çerçeveleri unutturacak

Ekran içerisinde kamera gelişiminden sonrasında, ekran üzerinde hoparlör teknolojisi ile beraber, ekranın etrafında çerçevelerden kurtulmak amacıyla çok sıkı çalışmalar devam ettirilmekte.

Samsung şirketi çerçeveleri unutturacak


Ekran içerisinde kamera gelişiminden sonrasında, ekran üzerinde hoparlör teknolojisi ile beraber, ekranın etrafında çerçevelerden kurtulmak amacıyla çok sıkı çalışmalar devam ettirilmekte. Bu bahsi geçen gelişmenin çokta yeni olmadığını kesinlikle belirtmek gerekli. Samsung şirketi, ses üretimi amacıya ekrana gömülü  durumdaki piezoelektrik aktüatörleri kullanma konusunda planlar yapıyordu. Samsung  şirketi bahsi geçen bu teknolojiyi ise '‘sound on display‘' şeklinde isimlendirilmiş durumda. Ocak ayı içerisinde Vegas‘ta gerçekleştirilecek olan CES yani türkçe söylemek gerekirse ''Tüketici Elektroniği Fuarı‘' esnasında bu teknolojiyi de tanıtacak olması beklenmekte.

Sektörden gelmiş olan raporlar, bu konudaki planları gerçekleştirmiş olan tek markanın Samsung şirketi olmadığını da göstermekte. Herkesin tanımakta olduğu büyük markalar arasından, Çin asıllı üreticilere kadar bir çok markanın planlarının bulunduğunu da ifade edebiliriz. Fakat bunları da CES esnasında görüp göremeyeceğimiz hiç bir şekilde kesin değil. Bu bahsi geçen teknolojinin kullanımı amacıyla OLED özelliğe sahip ekranlar, LCD özelliği bulunan ekranlardan çok daha uygun ve daha müsait bir yapıya sahip durumda.

Samsung şirketinin bu yeni gelecek teknolojiyi Galaxy S10 modelinin içerisine yetiştirip, yetiştiremeyecek olduğu da çok fazla kesin değil. Fakat yapılmış olan bu tahminler ise, gelecek senenin sonbahar mevsiminde yeni Note modeli ile beraber tanıtılacak olması.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.