Menbiç hattı içerisine takviye gerçekleştirdi

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından, Fırat Kalkanının Harekat bölgesi ve Menbiç cephe hatları içerisine yeni askeri birliklerin gönderildiği açıklandı.

Menbiç hattı içerisine takviye gerçekleştirdi


Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından, Fırat Kalkanının Harekat bölgesi ve Menbiç cephe hatları içerisine yeni askeri birliklerin gönderildiği açıklandı.

Terör örgütlerinden YPG ile PKK ve Esad rejiminin Menbiçle alakalı yapmış oldukları açıklamaların sonrasında, ÖSO bileşenleri arasında yer alan Hamza Tümeni, eğitimini bitirmiş olan unsurlarını, ağır silahlı bir şekilde arazi ve zırhlı araçları ile Menbiç cephe hattının içine yönlendirdi. Menbiç bölgesi içerisine gönderilmiş olan kuvvetlerin Türkiye’nin bu bölgeye yapması muhtemel durumdaki operasyon kapsamında çok önemli görevler üstlenecek olduğu da öğrenildi. 2015 senesinde terör örgütlerinden IŞİD’e karşı kurulmuş olan ve Türkmen unsurlardan oluştuğu belirtilen Hamza Tümeni, Fırat Kalkanı'yla birlikte Zeytin Dalı Harekatı esnasında ÖSO çatısının altında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne açık bir şekilde destek vermişti.

YPG ile birlikte PKK, gün içerisinde Menbiç’ten çekilmiş olduğunu ileri sürerek Esad rejimini ilçeye girebilmesi amacıyla davet etmiş idi. Esad rejiminin ordusu ise bunun üstüne gerçekleştirdiği açıklama içerisinde, ilçeye girmiş olduklarını ileri sürmüştü. Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan da yapmış olduğu açıklama içerisinde; ''Suriye’nin Menbiç ilçesine yönelik psikolojik durumdaki bir çalışma, psikolojik durumdaki bir eylem içinde olduğunu bilmekteyiz. Orda kendinini bayrağını dalgalandırması gibi bir durum olduğunu da bilmekteyiz. Ancak ortada halen çok daha kesinleşmiş bir şey bulunmuyor'' ifadelerine yer vermişti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.