Samsung şirketi indirim hamlesi yapmaya çalışıyor

Geçtiğimiz birkaç seneden beri özellikle de orta seviyede yer alan cep telefonu piyasası fazlasıyla kızışmış bir durumda.

Samsung şirketi indirim hamlesi yapmaya çalışıyor


Geçtiğimiz birkaç seneden beri özellikle de orta seviyede yer alan cep telefonu piyasası fazlasıyla kızışmış bir durumda. Xiaomi şirketi gibi üreticilerin kar marjlarını düşük tutarak üst seviyeye sahip özellikleri uygun fiyatlar ile satmaya başlaması, öteki şirketlerinde satış politikalarını yeniden gözden geçirecek olmalarına sebep oldu. Samsung şirketi de bundan nasibini almış olan firmalardan biri. Güney Kore asıllı teknolojinin devi, orta seviyede yer alan A serisindeki telefonları içerisinde maliyeti düşürebilmek amacıyla LCD ekranları kullanmaya başlamış olacak.

Yakın bir zaman içerisinde tanıtımı yapılan ve Infinity-O ekran ile karşımıza çıkan Galaxy A8s modeli, Galaxy S10 modelinin renderlarında görmüş olduğumuzdan daha  da büyük bir ön kamerası boşluğunu üzerinde barındırıyor. Bunun nedeni de Samsung şirketinin LCD ekran kullanmakta olması. Bu bahsi geçen ekranlar OLED'lerin tam tersine arkadan aydınlatma katmanına ihtiyaç duymakta olduklarından dolayı kamera alanının  çok daha geniş bir durumda olması gerekli.

Aslında bunu azaltabilmek olanaklı olsa bile bu yol, maliyetlerin çoğalması anlamına gelmektedir ki Samsung şirketinin bunu istememekte olduğunu bilmekteyiz. Şu anda elde edilmiş olan bilgilere bakılırsa Galaxy A10 modeli ve A60 modeli kesin bir şekilde LCD ekranla karşımıza çıkacakken A serisinde yer alan öteki modeller konusunda bir bilgiye sahip durumda değiliz fakat onların da benzeyen biçimde aynı panel teknolojisini kullanacak olduğunu düşünmekteyiz.

OLED ekranlar genel olarak LCD'lerden  çok daha iyi olsa bile düzgün üretildiği zamanlarda LCD ekranların da fazlasıyla başarılı olabildiği bir gerçek; hatta bu durumun en güzel örnek modeli iPhone XR'dir. Böylelikle üzülmeyi gerektirebilecek çokta bir şeyin olmadığını açıkça belirtmiş olalım.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.