Kerç Boğazı içerisinde 2 tane gemi alevler içinde

Kerç Boğazı'nın Rusya kıyısı içerisinde yaşanan patlamaların hemen sonrasında 2  tane gemi alev alarak yanmaya başlamış oldu. Aralarında Türklerin de yer aldığı ifade edilen mürettebat denize atlayıp canını kurtarmaya çalıştılar.

Kerç Boğazı içerisinde 2 tane gemi alevler içinde


Kerç Boğazı'nın Rusya kıyısı içerisinde yaşanan patlamaların hemen sonrasında 2  tane gemi alev alarak yanmaya başlamış oldu. Aralarında Türklerin de yer aldığı ifade edilen mürettebat denize atlayıp canını kurtarmaya çalıştılar. Kazazedelere yardım amacıyla bölgeye hızlı bir şekilde kurtarma gemileri de yönlendirildi.

2 tane gemi yakıt transferi yaptıkları esnada yangın çıktı. Yaşamını yitiren 11 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. 12 kişinin ise kurtarıldığı açıklandı.

Akşam saatlerine doğru Kerç Boğazı'ndan hareket etmiş olan ve Tanzanya bayraklı durumda oldukları belirtilen  ''Kandiy'' ile ''Maestro'' adına sahip gemilerde kısa zaman geçtikten sonra bir patlama ve hemen sonrasında ise yangın çıktı. Can pazarının yaşanmakta olduğu bu olayda gemilerden bir tanesi komple alev topuna dönüşmüş durumdayken, mürettebat ise canını kurtarabilmek amacıyla denize atladı. Gemide meydana gelen patlama ve hemen sonrasında çıkmış olan yangın, bölgede yer alan farklı bir gemideki mürettebat tarafından saniye saniye kayıt altına alında. Her 2 tane gemidende denize atlamış olan mürettebatın kurtarılabilmesi ve gemilerde çıkan yangınların söndürülmesi amacıyla bölgeye kurtarma gemileri yönlendirildi

Rusya Federal Deniz ve Nehir Taşımacılığı Rosmorreçflot ise; ''Bir ya da 2 tane gemide yangın çıktı. Gemilerden bir tanesi Tanzanya bayrağı taşımakta. Gemiler içerisinde 17 ila 14 kişi bulunutor'' ifadeleri ile alakalı olay konusunda bilgi paylaşımı yaptı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.