Samsung şirketi neden 15W şarjdan vazgeçemiyor?

Güney Kore asıllı teknoloji devlerinden biri olan Samsung şirketi, standart  durumdaki şarjdan hızlı şarjda ilk geçiş sağlamış firmalardan bir tanesi olmuştu.

Samsung şirketi neden 15W şarjdan vazgeçemiyor?


Güney Kore asıllı teknoloji devlerinden biri olan Samsung şirketi, standart  durumdaki şarjdan hızlı şarjda ilk geçiş sağlamış firmalardan bir tanesi olmuştu. Uzun seneler öncesinde piyasaya çıkmış olan Samsung  şirketinin amiral gemisi modellerinde bile hızlı şarj teknolojisinin desteği bulabilmek olanaklı. Bununla beraber Samsung şirketi, Galaxy S10 modeli içerisinde bile halen 5 senelik 15W Quick Charge 2.0 isimli teknolojiyi kullanmakta. Üstelik yeni Galaxy Note10 modeli üzerinde de 25W özelliğe sahip hızlı şarjın desteklenmesi beklenmemekte.

Pekala hızlı bir şekilde şarj teknolojisine bu kadar fazla önem vermiş olan ve hızlı şarj teknolojisini kullanmaya başlamış ilk firmalardan bir tanesi olan Samsung şirketi, niçin senelerdir 15W özelliğe sahip hızlı şarj teknolojisini kullanmakta ve hala 25W  özelliğe sahip hızlı şarja geçiş sağlamamakta? Aslına bakacak olursanız Samsung şirketi, Galaxy A70 modeliyle beraber 25W özelliğe sahip hızlı şarj teknolojisini kullanıcıların beğenilerine sunmuş oldu lakin firma, 25W  özelliğe sahip hızlı şarjdan istemekte olduğu verimi tam bir şekilde alamadı. 

Huawei şirketi ile birlikte Vivo şirketi ve Oppo  şirketi gibi firmalar gelişmiş hızlı şarj teknolojileriyle beraber akıllı telefonları  fazlasıyla hızlı bir biçimde şarj edebilmektedir. Samsung şirketinin rakipleriyle bu hususta da iyi bir rekabet oluşturabilmesi amacıyla 15W özelliğe sahip hızlı şarjdan daha çoğunu yapması gerekli. Firmanın gelecek dönemde de bu konuyla alakalı nasıl bir tutum sergileyecek olduğunu bekleyip görmüş olacağız.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.