Samsung şirketinden 3 ekrana sahip katlanabilir özellikli telefon

Samsung şirketinin çok enteresan ve sıra dışı  durumdaki tasarımlara bir ilgisinin bulunduğu herkes bilinen bir gerçektir.

Samsung şirketinden 3 ekrana sahip katlanabilir özellikli telefon


Samsung şirketinin çok enteresan ve sıra dışı  durumdaki tasarımlara bir ilgisinin bulunduğu herkes bilinen bir gerçektir. En sonunda bahsetmiş olduğumuz şirket katlanabilir  özelliğe sahip telefon fikrini ortaya atarak yeni bir akımı başlatmış durumdaki bir teknolojinin devi. Şirketin bir çok patenti bulunmakta.

Bu patentler arasından en sonuncularından bir tanesi, esnek bir durumda bulunmayan 3 tane ekranı bulunan bir telefon modelini içermekte. Adeta bir kitap gibi açılmakta olan bu 3 ekrana sahip cihazın 360 derecelik menteşeleri yer almakta. Bir açıdan ZTE şirketinin Axon M modeline benzemekte olan bu cihazda fazla olarak bir tane ekran daha yer almakta.

3 ekrana sahip ve menteşeli  özellikli bir telefondan beklenebilecek olduğu gibi, akıllı telefonun yarısı 2 ekrana sahip bir durumda. Öte yarısında da tek bir ekran bulunmakta. Telefon katlandığı zaman, ekranlardan bir tanesi telefonun arka paneli durumuna gelmiş oluyor. Bu ekran ise farklı işlemler amacıyla kullanılabilmekte. Ekrana tıklayıp farklı objeleri seçmek veyahut  bir işlem gerçekleştirmek olanaklı bir durumda olmakta. Bu eylemlerin arasında bir  tane görüntüyü büyütüp küçültebilmek, bir işlemi beklemeye almak gibi değişik seçenekler de mevcut.

Arka tarafta yer alan ekranı kullanıp ana ekran üzerindeki bildirimleri açabilmekte olanaklı. Bir tane ekran yapılmakta olan görüşmeleri görüntülemeyi sağlarken ötekisi de maillerin detaylı bir şekilde görüntülenebilmesini sağlamakta.
Bir açıdan bu telefon, Kore asıllı üreticinin 1 esnek, 1 standart ekran paneli bulunan katlanabilir özelliğe sahip telefonunu andırmakta.

Patent ise, ilk önce 2017 senesinin ilk aylarında World Intellectual Property Organization platformuna ulaştırılmış bir şekilde gözükmekte. O zamanlardan bu zamana kadar Samsung şirketinin farklı cihazlarına ait pek çok patent başvuruları da ortaya çıkartılmıştı. Samsung şirketi öte yandan 2 yanı da benzeyen bir telefon başvurusu gerçekleştirmişti. O telefon içerisinde ekranları manyetik özelliğe sahip menteşeler bir arada tutmaktaydı.

Samsung şirketinin farklı katlanabilir özelliğe sahip cihazlara yönelik patentleri bulunsa bile genel durumdaki beklenti şirketin ilk katlanabilir özelliğe sahip cihazının esnek ekrana sahip olacağı şeklinde. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.