Samsung şirketinden yeni bir akıllı gömlek projesi

Samsung şirketi, akıllı telefon vasıtası ile birlikte hastalıkların tespitinin yapılabilecek olduğu, içinde çeşitli sensörler yer alan gömlek geliştirmeyi düşünmekte.

Samsung şirketinden yeni bir akıllı gömlek projesi


Samsung şirketi, akıllı telefon vasıtası ile birlikte hastalıkların tespitinin yapılabilecek olduğu, içinde çeşitli sensörler yer alan gömlek geliştirmeyi düşünmekte. LetsGoDigital’ın  yapmış olduğu haberine bakılır ise, sensörler kullanılıp akciğer fonksiyonlarının üstünde çok geniş teşhisler kolay bir şekilde konulabilmekte.

Zatürre ile birlikte bronşit ve  de kronik akciğer hastalıkları içerisinde yer almak üzere pek çok hastalığın teşhisi yapılabilmekte. Doğru bir şekilde teşhis konulabilmesi amacıyla da kullanıcının yaşı ile birlikte cinsiyeti, ağırlığı ve  de boyu, tıbbi geçmişi ile beraber hesaba aktarılmış oluyor. Sensörler ile birlikte telefona bağlanılmakta ve kullanıcı kendisine konulmuş olan teşhisi açık bir şekilde görebilmekte.

Firma geçmiş olduğumuz ay, atletlere antrenmanları içinde gerçek zamanlı  bir şekilde geri dönüşler verebilmekte olan akıllı ayakkabılarını satışa sunmuş idi. Firma, olasılıkların sonsuz bir durumda olduğunu ifade ederken, firmanın sözcüsü ''Misal, saha içerisinde yer almakta olan profesyonel durumdaki bir futbolcunun akciğer fonksiyonları ise gerçek zamanlı bir şekilde görüntülenebilmektedir. Öte yandan, bu teknoloji hasta çocuklara da özel çözümler sunacak olabilir.'' ifadelerine yer verdi.

Bütün bunlara ilave bir şekilde, gömlekte yer alan sensörler değişik çeşitteki kıyafetlere de kolay bir şekilde entegre edilebilmekte. Şu anda bu akıllı kıyafetlerin tam olarak ne zaman piyasaya sürülecek olduğu da hiç bir şekilde bilinmemekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.