Samsung şirketinden yeni bir satın alma haberi

Güney Kore asıllı teknoloji devlerinden biri olan Samsung şirketi, 4 tane arka kameraya sahip  olan telefonunu resmi bir şekilde duyurmuştu.

Samsung şirketinden yeni bir satın alma haberi


Güney Kore asıllı teknoloji devlerinden biri olan Samsung şirketi, 4 tane arka kameraya sahip  olan telefonunu resmi bir şekilde duyurmuştu. Globes tarafından yapılmış olan habere bakılırsa Samsung şirketi, İsrail asıllı kamera teknoloji firmalarından Corephotonics’i 155 milyon dolar tutarındaki bir fiyata satın alacak olduğunu söyledi. Görünüşe bakılır ise firma, çoklu kamera teknolojisi hususunda fazlasıyla da iştahlı bir durumda.

Samsung Ventures şirketi; MediaTek şirketi ile birlikte Foxconn şirketiyle beraber Corephotonics’in yatırımcıları arasında yer almaktaydı. Fakat görünene bakılırsa Samsung şirketi, bu firmanın tek  bir sahibi olma konusunda çok daha istekli bir durumda. Firma, OPPO şirketi için geliştirmiş olduğu 5x kayıpsız yakınlaştırma yapabilme özelliğine sahip lenslerle birlikte ismini herkese duyurmayı başarmıştı.

Corephotonics şirketi, daha öncesinde Apple şirketiyle birlikte iPhone cihazlarında yer alan kameralardaki yakınlaştırma teknolojisinin yanı sıra firmaya ait algoritmalar hususunda da davalık olmuştu. Hatta Apple şirketi, Corephotonics şirketi ile birlikte 2012 senesi içerisinde bir ortaklık kurma istemişti lakin bu hususta çok fazla  bir yol kat etmeyi başaramamışlardı.
İsrail asıllı firma şu anda bokeh problemleri ile birlikte düşük ışık olduğun bile görüntü kalitesini arttırabilme ve optik görüntü sabitleyicisi üstünde çalışmalarına ara vermeden devam etmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.