Satışa çıkmasının üzerinden 1 dakika bile geçmeden tükendi

Çin asıllı akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi şirketi, son birkaç senedeki hızlı yükselişiyle beraber dünyanın en fazla satış gerçekleştiren akıllı telefon markalarından bir tanesi durumuna gelmeyi başardı.

Satışa çıkmasının üzerinden 1 dakika bile geçmeden tükendi


Çin asıllı akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi şirketi, son birkaç senedeki hızlı yükselişiyle beraber dünyanın en fazla satış gerçekleştiren akıllı telefon markalarından bir tanesi durumuna gelmeyi başardı. Xiaomi şirketi, dünyanın genelinde hatırı sayılabilir bir hayran kitlesi oluşturabilmeyi başarmış olsa bile Xiaomi şirketinin satış hususundaki başarısı genel olarak amiral gemisi segmenti içinde değil, orta ile birlikte giriş segmentleri içerisinde gerçekleşmekte.

Çin asıllı firmanın son amiral gemisi modeli olarak öne çıkan Mi 9 modeli, Xiaomi şirketinin amiral gemisi segmentinde yer alan pazar payını arttırma konusunda başarılı olacakmış gibi gözükmekte. Firma tarafından yapılmış olan ilk açıklama içerisinde Mi 9 modelinin tanıtımı yapıldıktan sonraki 24 saat içerisinde 1 milyon tane ön sipariş almış olduğunun duyurusunu yaparken, şimdi ise yeni bir tane başarıyı açıklamış oldu.

Çin asıllı akıllı telefon üretici firmaları, flaş satış ismi verilmiş olan satış yöntemi içinde yeni tanıtımını yapmış oldukları cihazlar mağazalarda yerlerini alana kadar sınırlı bir sayıda birimi çevrimiçi bir şekilde satışa sunmaktalar. Xiaomi şirketinin tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılırsa Mi 9 modeli, ilk flaş satışı içerisinde sadece 53 saniyede bitti. Farklı bir deyişle Çin asıllı tüketiciler, satışa sunulmuş olan bütün Mi 9 birimlerini 53 saniye içinde satın aldılar.

Flaş satışlar ise, hem akıllı telefon üretici firmalarında kısa vadede toplu bir şekilde gelir elde edilebilmesini sağlamış oluyor. Hem ise satışa çıkartılmış olan birimlerin tükenme zamanı, cihazlarla alakalı olarak bir reklam değeri taşımakta. Görünüşe bakılır ise Xiaomi şirketi, Mi 9 modeliyle beraber amiral gemisi segmenti içerisinde Samsung şirketi ile birlikte, Huawei şirketi gibi rakiplerini zorluyor olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.