Sesli asistanı rafa kaldırmak zorunda kaldı

Huawei şirketi, aslında Amerika Birleşik Devletleri tarafından yapılmış olan yaptırımlara karşı rest çekiyor olsa bile, verilen bu yaptırım kararlarının Huawei şirketine fazlasıyla büyük zararlar vermiş olduğu yalanlanamaz.

Sesli asistanı rafa kaldırmak zorunda kaldı


Huawei şirketi, aslında Amerika Birleşik Devletleri tarafından yapılmış olan yaptırımlara karşı rest çekiyor olsa bile, verilen bu yaptırım kararlarının Huawei şirketine fazlasıyla büyük zararlar vermiş olduğu yalanlanamaz. Ortaya çıkmış olan son bilgilere bakılırsa, Huawei şirketinin 2019 senesi içerisinde piyasaya çıkartacağı fakat yaptırımlardan dolayı rafa kalkmış olan bir ürünü bulunduğunu da açık bir şekilde ortaya koymakta.

Huawei şirketi, alınmış olan yaptırımla alakalı kararın sonrasında hem kendisine ait bir işletim sistemi üstünde çalışmalar yapacağını hem de gelecek dönemler içerisinde kendisine ait elektronik bileşenlerini üretmeye başlayacağını açık bir şekilde ifade etmişti. Gelecek dönemler içerisinde neler olacağını söylemek olanaklı değil fakat adlarının gizli kalması konusunda talepte bulunan Huawei şirketinin kaynaklarından bazıları, yaptırımların firma açısından daha şimdiki süreçte bir  tane ürüne mal olduğunu açık bir şekilde ifade ediyorlar. 

Yapılmış olan açıklamalara bakılacak olursa Huawei şirketi, nerdeyse 1 seneden beri Google şirketiyle beraber bir  tane sesli asistan ürünü üstünde çalışmalar yapıyordu. Huawei şirketi, üstünde çalışmakta olduğu bu özel ürünü ilk sırada Amerika Birleşik Devletleri olmak üzre dünya üzerindeki bir çok pazar içerisinde satışa çıkartacaktı. Fakat yaptırım kararı alınmasının hemen sonrasında Huawei şirketinin iş ortaklarının geri çekilme konusunda açıklama yapmasından dolayı bu proje  aniden durdu ve çalışmaların gelecek dönemde tekraran devam edip etmeyecek olduğu konusunda bilinmezlik sürüyor.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.