Şirket işten çıkartmalarla alakalı açıklama gerçekleştirdi

Activision Blizzard şirketinin geçmiş olduğumuz ay gerçekleştirdiği açıklamaya bakıldığında, %8 işgücünün çıkartılmasının işlerini olumsuz bir şekilde etkileme potansiyeli bulunduğunu ifade etti.

Şirket işten çıkartmalarla alakalı açıklama gerçekleştirdi


Activision Blizzard şirketinin geçmiş olduğumuz ay gerçekleştirdiği açıklamaya bakıldığında, %8 işgücünün çıkartılmasının işlerini olumsuz bir şekilde etkileme potansiyeli bulunduğunu ifade etti. 28 Şubat tarihinde paylaşılan 10-K senelik raporu içerisindeyse Activision Blizzard şirketi, yatırımcıları finansal durumdaki performansını etkileyebilecek her türden risk faktörüyle alakalı olarak uyarmaya çalışmıştı.

Activision Blizzard şirketi, iş kesintilerinin beklenmekte olan finansal ile operasyonel yararları gerçekleştiremeyebilecek olduğunu ifade etti. Öte yandan, kesintilerin aslına bakılırsa işlerini olumsuz bir şekilde etkileyebilecek olduğunu da ifade etti. Firma bu, kesintilerin maliyetli bir durumda olabileceğini, öteki çalışanların ayrılmalarına sebep olduğunu ve çalışan personellerin verimliliğini ve morallerini olumsuz bir şekilde etkilemekte olduğunu da ifade etti. Firma, rolleri baltalanmış olan işçileri telafi edebilmek amacıyla 150 milyon dolar tutarında bir para ayırdı.

Activision Blizzard şirketi; ''Şubat 2019 tarihinde, kaynaklarımızı en büyük fırsatlarımız için tekrardan odaklamayı ve gereksiz  durumdaki karmaşıklıkla birlikte yineleme düzeylerini işimizin bir kısmından kaldırmayı planlamış olduğumuz bir tekrardan yapılanma planını  resmen duyurduk'' ifadelerine yer verdi.

Activision Blizzard şirketinin CEO'su  görevinde bulunan Robert Kotick ayrıca, yayıncılık devinin sene içerisindeki ''rekor gelirinden'' söz ettikten sonra firmanın işgücünün %8'ini düşürmüş olduğunu açıkladı. Bu  bahsi geçen dosyalama işlemine bakılır ise, firmanın 9.900 tane tam ve yarı zamanlı çalışanı yer aldığı bölge içerisinde yaklaşık olarak 800 kişiden oluşan bir iş kesintisi bulunduğu görülmekte. Firma çalışanlarının sadece 140 tanesi sabit zamanlı iş sözleşmelerine tabii bulunmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.