Sony Mobile'den gelen haber üzdü

Son seneler içerisinde akıllı telefon sektöründe çok zor günler geçirmekte olan üreticilerden bir tanesi de, şüphesizki Sony şirketi.

Sony Mobile'den gelen haber üzdü


Son seneler içerisinde akıllı telefon sektöründe çok zor günler geçirmekte olan üreticilerden bir tanesi de, şüphesizki Sony şirketi. Senelerden beri benzer  bir tasarımın kullanılmakta olması eleştirilerin odağı haline gelirken, geçmiş olduğumuz Haziran ayında Sony Mobile Türkiye‘nin kapatılması da gündeme gelmişti.

Sony Mobile ise dünyanın pek çok bölgesi içerisinde ekonomik açıdan bir kayıp yaşarken, aynı zaman içerisinde firmanın pazar payıda düşmekte. Bu sebepten dolayı masrafları azaltmayı isteyen firma, gelecek aylarda işten çıkartmalarla gündeme gelmiş olacak.

İşten çıkartmalara ise İsveç’de yer alan Lund kentindeki ofisten başlanılmakta. Bu bahsi geçen ofis bir dönemler Sony Mobile şirketinin genel merkezi idi, ancak seneler önce firmanın genel merkezi Tokyo kentine taşındı. Yine de, bu ofis içerisinde yaklaşık  olarak 1.200 kişi istihdam edilmekte.

Net olmamakla beraber bu çalışanlar arasından yaklaşık 800 tanesinin direkt Sony şirketine bağlı oldukları belirtilmekte. Öteki bölüm ortak şirketlerin çalışanlarından oluşurken Sony şirketi, 800 tane çalışanından 200 tanesiyle yollarını ayırmaya hazırlanmakta.

İşten çıkartmalar ise 2019 senesinin Mart ayına kadar tamamlanmış olacak. Gelecek birkaç sene içinde Sony mobil kısımda maliyetleri %50’ye kadar azaltmayı planladığından dolayı maalesef işten çıkartmalarada sürecek gibi görünmekte.

Tabii ki, bir taraftan firma yeni akıllı telefonlar geliştirmeyi de sürdürüyor. Amiral gemisi modelindeki Xperia XZ3 modelini geçmiş olduğumuz Ağustos ayı içerisinde kullanıcılara sunmuş olan Sony şirketi, son günlerde de Xperia XZ4 modeli ve Xperia XZ4 Compact modeli üstünde çalışmakta.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.