Bu ünite felç riskini azaltıyor

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi içerisinde yeni hizmete girmiş olan inme ünitesinde felç geçiren ve erken dönemde başvuruda bulunan hastalar tedavi edilip eski sağlığına kavuşturulmuş olacak.

Bu ünite felç riskini azaltıyor


Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi içerisinde yeni hizmete girmiş olan inme ünitesinde felç geçiren ve erken dönemde başvuruda bulunan hastalar tedavi edilip eski sağlığına kavuşturulmuş olacak. İnme tedavisi içerisinde, tıpkı kalp krizinde gerçekleştiği gibi zamanın önemine değinmiş olan Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinin Başhekimi görevinde bulunan Doktor Adil Ozan Gökuç; ''Hastamız 5 saat içinde başvuruda bulunduğunda uygulanan tedaviyle %70 seviyelerinde felci geçirebiliyoruz'' ifadelerine yer verdi. 

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi içerisinde yeni hizmete girmiş olan İnme Ünitesinde acil ve de kronik inme olaylarına tanı ve tedavi hizmeti veriliyor olacak. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü içerisinde Bursa İl Sağlık Müdürlüğünün katkıları ile gerçekleştirilen seminerde inme merkezlerinde göreve başlayacak hekimlere özel bir eğitim programı gerçekleştirildi. Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinin Başhekimi görevinde bulunan Anesteziyoloji ile Reanimasyon Uzmanı Doktor Adil Ozan Gökuç ise inme ünitesinin aktif bir durumda geldiğini ifade ederek ;'' Ünitemiz içerisinde inme geçirmekte olan hastaların veyahut halkın arasında felç geçirmekte olan hastalara gerekli zamanda 5 saat içinde başvuruda bulunduğunda bir tedaviye başlamış olduğumuz ve %60 ila 70 oranında hastanın felcini geçirebildiğimiz bir merkez. Konuyla alakalı olarak doktor arkadaşlarımıza da detaylıca eğitim verdik. Acil servisimize başvuruda bulunan felçli hastalar ilk 5 saat içerisinde geldikleri zaman hastaları tedavi edebilmekteyiz. Zaman fazlasıyla önemli, aynı kalp krizinde gerçekleştiği gibi ne kadar çabuk gelebilir ise hastanın tedaviye cevabı da o kadar iyi olmakta. Hastaneye gelincede yapılması gerekli olanlar de var. Tomografileri çekilmekte, radyolog ile nörologlar değerlendirmekte hasta eğer uygun bir durumdaysa bir ilaç tedavisi başlatılarak tıkanıklığı açmaya çalışmaktayız. Bunun yalnızca hastanemiz içerisinde yapılması yeterli durumda değil bütün il çapında yapılması gerekiyor. Merkezimize gelecek bütün hastalarımızın tedavisiyle ilgili de sağlık müdürlüğümüz tarafından doktorlara yönelik olarak özel bir eğitim düzenlenmekte. Bizim hedeflerimiz  ise şu an içerisinde ilk önce hastaların tamamını doğru bir zamanda hastanemize getirebilmek. Uzun vade içerisinde inme ünitesini, inme merkezine çevirerek invaziv girişimsel işlemler ile açmaktır'' ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.