Sony şirketinde işler kötüye gidiyor

Sony Corporation şirketi, iç belgeler içerisinde 2019 senesinin ilk çeyreği şeklinde belirlenen fakat takvim senesinin 2. çeyreği şeklinde ifade edilen Nisan ila Haziran ayları arasında yer alan mali çeyreğe yönelik finansal vaziyetiyle alakalı açıklamalar yaptı.

Sony şirketinde işler kötüye gidiyor


Sony Corporation şirketi, iç belgeler içerisinde 2019 senesinin ilk çeyreği şeklinde belirlenen fakat takvim senesinin 2. çeyreği şeklinde ifade edilen Nisan ila Haziran ayları arasında yer alan mali çeyreğe yönelik finansal vaziyetiyle alakalı açıklamalar yaptı. Firmanın geliri senelik bazda bakıldığı zaman %18 oranında artış gösterirken ''Elektronik Ürünler ve Çözümler'' isimli bölüm, hem satış konusunda hem ise faaliyet gelirleri konusunda bir düşüş bildirmiş durumda.

Elektronik Ürünler ile Çözümler departmanının tamamı, çeyrekten çeyreğe çok büyük bir düşüş yaşamış durumdayken ''Mobil İletişim'' isimli bölüm içerisinde toplamda yer alan bütçe üzerinden 10 milyar Japon Yeni ayırmanın yerine tam olarak 1 milyar Japon Yeni tutarında gelir elde edilmiş oldu. Bu ise, işletme maliyetleri içerisindeki düşüşlerden bazılarının sonucu çünkü ithalat hususunda satış rakamlarının düşmesine neden olmakta.


2020 senesinin Mart ayı içerisinde sona ereceği açıklanan mali seneye yönelik tahminse, aynı ü ay öncesinde ön görülmekte olduğu gibi mobil durumda bulunan cihazların 410 milyar Japon Yeni tutarındaki bir paranın  380 milyar Japon Yeni tutarında bir para getirecek olduğu ve bütün satışların %4  oranında düşüş yaşayacak olduğu şeklinde. Operasyonlarla alakalı geliri de aynı zaman içerisinde tehlikeli bölge içinde yer alıyor ve Sony şirketi, akıllı telefonların geleceğiyle alakalı olarak tamamen belirsiz bir tablo çizmiş bir durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.