Sony şirketinden güvenlik konusunda büyük bir adım

Apple şirketi, Face ID isimli teknoloji ile beraber fazlasıyla güvenli bir yüz tanıma sistemini cihazları üzerinde kullanmaya başlamış idi.

Sony şirketinden güvenlik konusunda büyük bir adım


Apple şirketi, Face ID isimli teknoloji ile beraber fazlasıyla güvenli bir yüz tanıma sistemini cihazları üzerinde kullanmaya başlamış idi. Bununla beraber, Touch ID isimli teknolojisini ise bu özelliğin gelmesinden dolayı rafa kaldırma kararı almıştı. 2019 senesi içerisinde, mobil cihazlarının üreticileri yüz kilidi üstünde çok yoğun bir biçimde çalışacak gibi gözükmekte. Sony şirketi, geliştirmiş olduğu lazer yüz tanıması teknolojisiyle beraber bu alan içerisinde yeni bir çağı da başlatabilir.

Sony şirketinin Sensör Bölümünün Şefi görevinde bulunan Satoshi Yoshihara, geçmiş olduğumuz günlerde bir takım açıklamalar gerçekleştirdi. Yapmış olduğu açıklama içerisinde telefon üreticilerinden bazılarının, yeni nesilde yüz kilidinin teknolojisini cihazlarına entegre etmeyi istemekte olduklarını ifade etti. Bu sebepten dolayı firmanın hem ön hem ise arka kameralarda kullanacak oldukları 3 boyutlu sensörlerin üretimini çoğaltmayı planlamakta olduğunu da belirtti.

Bu yeni nesil karşımıza çıkacak olan 3 boyutlu kameraların değişik kullanım alanları yer almakta. Fakat bunlardan en önemli durumda olanı ise, Apple şirketinin Face ID isimli teknolojisinden çok daha başarılı ve de  güvenli yüz tanıma yapabilmekte olmasıdır. Apple şirketi ile öteki markalarda kullanılmış olan yüz tanıması teknolojileri, yüze ışığı yansıtarak geri döndüğü esnada ışığın uğramış olduğu deformasyonu da ölçmekte. Sony şirketinin 3 boyutlu kamerası da, bununla ilgili olarak titreşimli durumdaki lazer sinyallerini kullanmakta.

Sony şirketi, bu yeni gelen sistemin çok daha ayrıntılı bir model oluşturmuş olduğunu ve 5 metreye kadar ise çalışabilmekte olduğunu söylemekte. Sony şirketi, bu bahsi geçen kameraları piyasaya çıkartma hususunda gayet ciddi gibi gözükmekte. Seri üretim ile beraber geçecek zamanı düşünür isek, bu bahsi geçen yeni teknolojiyi 2019 senesinin sonlarına doğru yeni amiral gemisi modellerinde görmeye başlayabilmemiz olanaklı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.