Sosyal medyanın gündemi Pakistan asıllı siyasetçi

Git gide artış gösteren deepfake videolarının da etkisinden dolayı Pakistan içerisine yer alan bir  tane politikacı, halen gerçek yaşamdan görüntüleri bilgisayar üzerinde üretilmiş görüntülerle karıştırmakta gibi gözüküyor.

Sosyal medyanın gündemi Pakistan asıllı siyasetçi


Git gide artış gösteren deepfake videolarının da etkisinden dolayı Pakistan içerisine yer alan bir  tane politikacı, halen gerçek yaşamdan görüntüleri bilgisayar üzerinde üretilmiş görüntülerle karıştırmakta gibi gözüküyor. Yerel  durumda bulunan politikacı, bir tane pilotun ani bir şekilde faciayı engellemek amacıyla tırdan kaçış gerçekleştirdiği bir  tane videoyu paylaşıp pilota övgüler yağdırdı. Burdaki garip olan şeyse söz konusu görüntülerin GTA 5 isimli oyundan elde edilmiş görüntüler olarak bilinmesiydi.

Pakistan'da yer alan Awami Tehreek isimli bölgesindeki genel sekreter görevinde bulunan Khurram Nawaz Gandapur, video ile alakalı paylaşım yaptıktan çok kısa bir zamandan  sonra olayı anlamış olduğu anda sildi fakat kullanıcılardan bazıları ise, bu söz konusu paylaşımı çoktan arşivlerine eklemişlerdi. 

Tweet ise aynen şu şekilde; 'Felaket ile sonlanabilecek bir  tane uçağın kıl payı kaçış yapması. Pilotun akıllılığıyla birlikte harika bir kurtarış.''

Tahmin edebilecek olduğunuz gibi Twitter üzerinde yer alan ''troll'' şeklinde isimlendirilebilecek bazı kullanıcıları, Gandapur'un etrafını da çevirmiş bir durumdalar. Kullanıcılardan bir tanesi ise durumun açıklamasını şöyle yaptı; ''Merhabalar, bu paylaşmış olduğunuz bir simülasyon videosudur. Buna benzer durumlar gerçek yaşamda hiç bir şekilde mümkün değildir. Eğerki gerçek olsaydı KLM ile birlikte Panam'ın çarpışmaları da engellenebilirdi. Fizikle ilgili öğrenmeniz gerekenler var.''

Gandapur ise, son zamanlar içerisinde teknoloji ile başı derde girmiş olan tek bir yetkili değil. Sadece bir kaç haftadan önce başka bir tane yönetici, Facebook platformu üzerinden canlı bir şekilde paylaşmış olduğu bir konferans esnasında artırılmış gerçeklik ile alakalı filtreleri açık unutmuştu ve söz konusu bu olay sosyal medya üzerinde yine gündeme oturmuş durumdaydı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.