Spam çağrıların otomatik bir şekilde engellenmesini istemekteler

iPhone cihaz kullanıcıları Apple şirketinin ''spam'' çağrıları engelleyebilmesini istemekte.

Spam çağrıların otomatik bir şekilde engellenmesini istemekteler


iPhone cihaz kullanıcıları Apple şirketinin ''spam'' çağrıları engelleyebilmesini istemekte. Özellikle de ürün tanıtımı yapmak amacıyla bizleri aramakta olan numaralar bazı durumlar içerisinde fazlasıyla can sıkıcı da olabilmekte. iOS işletim sistemi platformunun marketi olarak öne çıkan App Store'da da bilinen spam numaraları engelleye yarayan uygulamalar yer alıyor fakat bu uygulamalar da sadece aylık abonelik sistemiyle ücret ödenmesi karşılığında işlerini yapmaktalar.

Telemarket firmalarından gelmekte olan aramalar akıllı telefon kullanıcılarını fazlasıyla rahatsız etmekte. Bu açıdan iOS işletim sisteminin kullanıcılarından Apple şirketine, bu şekildeki aramaların akıllı telefonu hiç bir şekilde çaldırmaması/titretmemesi veyahut cevapsız çağrı şeklinde kendini göstermesi olarak bir çağrı yapılmakta. Yazılımsal bir şekilde iOS işletim sistemine ilave edilebilecek bu şekilde bir özelliğin yeni duyurusu yapılacak iOS 12.1.3 veyahut en azından iOS 13  isimli sürüm güncellemesinde yer alacak olması da istenmekte.

Kullanıcıların talep etmekte olduğu bu özelliğin ilave edilmesi çok zor bir işte değil. İşin  asıl zor bölümü hangi numaraların spam numaralar şeklinde bulunduğunu belirlemekte yatmakta. Operatör firmalarının ve Apple şirketinin bu problem karşısında eli ve kolu bağlı bir durumda kalmakta. Akıllı telefon kullananlarında şu anda spam çağrılardan kurtulmalarının en kesin şekildeki yolu, aramakta olan numarayı engelleme şeklindeki seçeneği olmakta.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.