Lexar'dan 1 TB boyuna sahip bir SD Kart

SanDisk şirketi seneler öncesinde 1 TB SD kartın özel bir prototipini göstermişti.

Lexar'dan 1 TB boyuna sahip bir SD Kart



SanDisk şirketi seneler öncesinde 1 TB SD kartın özel bir prototipini göstermişti. O gösterilen ürün hiç bir şekilde piyasaya çıkmamıştı. Seneler sonrasında ise Lexar şirketinden 1 TB’lık boyuta sahip bir SD kart duyurusu yapıldı.

''Bundan tam 15 sene önce, Lexar 16 GB'lık bir SD kartını duyurdu'' ifadelerine yer veren Lexar  şirketinin Kıdemli Pazarlama Müdürü görevindeki Joey Lopez, bugün ise aynı form içerisinde 1 terabaytlık boyuta sahip kartı tanıtmaktan dolayı çok daha heyecanlı olduğunu ifade etti.

Şirketin iddiasına bakılır ise yeni duyurusu yapılan bu kart saniyede 95 MB’lik bir boyuta kadar okuma ve saniye içerisinde 70 MB’lik bir boyuta kadar yazma hızına da sahip. Beklenmekte olan performansın en azından 30 MB seviyelerinde olacağını garanti etmekte bulunan V30/U3 isimli bir derece de mevcut.

Lexar şirketinin 633x  isimli serisi SDHC ile birlikte SDXC UHS-I  isimli kartları 16 GB’dan başlamakta ve 1 terabyte boyutuna sahip bu deve kadar gitmekte. Kartın mevcut satış fiyatı da 499.99 Dolar seviyelerinde. B&H’da yer alan satış fiyatı da 400 dolar şeklinde gözüküyor.

Kartın resmi duyurusu ise, Amerika Birleşik Devletleri içerisinde yer alan Nevada eyaletindeki Las Vegas kentinde gerçekleştirilen CES 2019 kapsamında gerçekleştirildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.