Spotify platformundan ses ile etkinleştirilebilen reklam çeşidi

Dünya üzerindeki en büyük çevrimiçi müzik servisi olarak öne çıkan Spotify platformu, Birleşik Devletler’de yer alan kullanıcılarıyla beraber sesle etkinleştirilebilen reklamları test etmeye başlamış oldu.

Spotify platformundan ses ile etkinleştirilebilen reklam çeşidi


Dünya üzerindeki en büyük çevrimiçi müzik servisi olarak öne çıkan Spotify platformu, Birleşik Devletler’de yer alan kullanıcılarıyla beraber sesle etkinleştirilebilen reklamları test etmeye başlamış oldu. Kullanıcıları ise uygulamayı sesle kontrol edebilmeye teşvik etme maksadı taşıyan uygulama kapsamında kullanıcılar, ilgi göstermiş oldukları reklam içeriklerine sesli komutlar sayesinde erişebilmekteler.

Spotify platformu, en azından şu anda sesle etkinleştiirlmekte olan reklamları sadece uygulama içindeki içerik reklamlarına özel olarka gerçekleştirmekte. Test edilmiş olan ilk 2 tane reklamda ise kullanıcılar bir Spotify Original podcasti olarak öne çıkan Stay Free: The Story of the Clash ile birlikte Unilever’in Axe isimli marka tarafından oluşturulmuş bir sponsorlu çalma listesine yönlendirilmekteler.

Sadece reklam bulunan Spotify sürümünü kullanmakta olan veyahut sesli komutları etkinleştirmiş  durumdaki kullanıcılar tarafından erişilebilen bir özellikle beraber herhangi bir sesle etkinleştirilebilmekte olan reklama denk gelmiş kullanıcılar, isterler ise sesli bir şekilde '‘şimdi oynat’' şeklindeki komutu vererek reklam içeriğinde yer alan çalma listesine veyahut podcaste ulaşabilmekteler. Eğerki bir komut gelmemişse reklamın sonrasında mevcut  durumdaki oynatma listesine devam edilmekte.

Ses ile etkinleştirilmiş olan reklamlar, kullanıcılar spor yaptıkları esnada, araba kullandıkları esnada veyahut Spotify arayüzüne elle ulaşamayacak olduğundan dolayı herhangi bir  şekilde etkinlik gerçekleştirdikleri esnada reklamlarla etkileşimde bulunabilmek amacıyla fazlasıyla iyi bir yoldur. Aslında yine de özelliğin şu anda sadece Amerika Birleşik Devletleri içerisinde kullanılabilmekte olduğunu ve uygulama içindeki reklamlarla sınırlı durumda bulunduğunu da hatırlatalım.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.