Verizon Tumblr platformunu satmaya çalışıyor

Bundan seneler öncesinde Yahoo’nun o zamanlardaki CEO’su  görevinde bulunan Marissa Mayer, kasadan birkaç milyar dolar alarak piyasa içerisinde gözüne kestirmiş olduğu farklı platformları satın almak için çıkmıştı.

Verizon Tumblr platformunu satmaya çalışıyor


Bundan seneler öncesinde Yahoo’nun o zamanlardaki CEO’su  görevinde bulunan Marissa Mayer, kasadan birkaç milyar dolar alarak piyasa içerisinde gözüne kestirmiş olduğu farklı platformları satın almak için çıkmıştı. 2013 senesinde gerçekleştiirlen bir satın alım  esnasında ise Tumblr platformu, 1.1 milyar dolar tutarında Yahoo bünyesine katılmıştı. Sitenin çok yoğun trafiğinin yanı sıra genç kullanıcı kitlesinden yararlanmayı da hiç bir şekilde başaramamış olan Yahoo, beklemekte olduğunu bulamamıştı.

Daha sonrasında ise Yahoo şirketi, 4.5 milyar dolar tutarında Verizon şirketine geçti. Anlaşmanın bir parçası şeklinde ise Tumblr üzerinde Verizon’un anlaşma tarihinde yer alan ismiyle Oath şeklindeki medya grubuna bağlanmış oldu. (Şimdiki ismi ise Verizon Media Group olarak biliniyor.)

Tumblr aslına bakılırsa halen çok önemli bir aktif kullanıcı sayısına sahip durumda. 450 milyon taneden çok blogun yer aldığı bu sitede 172 milyar  tane gönderi yer almakta. Fakat sitenin kullanıcıları ise siteye küsmüş bir vaziyette ve Tumblr platformu, ciddi bir açıdan kullanıcı kaybetmekte.

Gelmiş olan haberlere bakılırsa Tumblr platformu, farklı şirketlerle temas kurup Tumblr platformunu satın almaya sıcak bakıp bakmamakta olduklarını da öğrenmeye çalışmakta. Bu  söz konusu görüşmelerin sonrasında ise bir satın alma işlemi gerçekleşmesi çok fazla beklenmiyor olsa bile Verizon şirketinin Tumblr platformuyla başının dertte bulunduğu çok açık.

Aslına bakılırsa Tumblr platformunun hakları Verizon şirketine geçmiş olduğundan beri bu şekilde bir problem yaşanması beklenmekteydi. Amerika Birleşik Devletleri'nin muhafazakar kanadına çok daha yakın bir şekilde duran şirketin Tumblr platformuyla alakalı alacak olduğu karar çok büyük bir merak konusu haline gelmişti. Şirket adeta platformun binmiş olduğu dalı kesince, ellerinde ağaçtan düşmüş ve de ne olduğunu anlamaya çalışmakta bir platformla karşı karşıya kalmış oldu.

Tumblr platformunun geleceğinin tam olarak ne olacağını da hep beraber bekleyip görmüş olacağız.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.