Super Mario 64 isimli oyunun mekaniklerini yeniden tasarladı

Dreams isimli özellik; PS4 adlı platforma özel bir şekilde çıkan, insanların kendi tarzına uygun bir şekilde oyunlar ile birlikte bulmacalar ve başka her şeyi yapabilmekte oldukları açık ucu bulunan bir deneyim sunabilen video oyununu oluşturma konusundaki bir sistemdir.

Super Mario 64 isimli oyunun mekaniklerini yeniden tasarladı


Dreams isimli özellik; PS4 adlı platforma özel bir şekilde çıkan, insanların kendi tarzına uygun bir şekilde oyunlar ile birlikte bulmacalar ve başka her şeyi yapabilmekte oldukları açık ucu bulunan bir deneyim sunabilen video oyununu oluşturma konusundaki bir sistemdir. Bu sistem içerisinde oluşturmuş olduğunuz herhangi bir yapımı devasa  hale gelen çevrimiçi topluluk ile paylaşabilir, toplulukta yer alan öteki oyuncuların yapmış oldukları diğer şeylere  yakından göz atabilir ve hatta onların oluşturmuş olduğu eşyaları ile birlikte çevre tasarımlarınının yanı sıra karakterlerini bile kullanarak düzenleyebilme işlemini yapabilirsiniz.  

Mario isimli yapımı seven ve oynamış olanların istedikleri gibi harita tasarlaması yapabildiği Super Mario Maker 2, 2015 senesinden bu yana hizmet veriyor fakat oyuncuların 3 boyutlu bir şekilde tasarımlar yapabilmesi amacıyla halen bir seçenek bulunmuyordu. Oyuna hayran olanlar Nintendo  şirketinin tarafından bir haber beklemeye başlamışken PS4 kullanıcılarından bir tanesi, Dreams isimli sistemi kullanıp çok daha güzel bir işe imzasını atmış oldu. 

PieceOfCraft ismine sahip olan PS4 kullanıcılarından birisi, daha hale erken erişim içerisinde yer alan Dream isimli sistemi kullanıp Super Mario 64 üzerinde yer alan karakterimiz Mario’nun bütün hareketlerini tekrardan tasarlayıp eski durumdakiyle nerdeyse aynı olabilecek bir biçimde günümüze uyarlayabilmeyi de başarmış oldu. Karakterin  yapmış olduğu hareketleri birebir aynı durumda olmasa bile yeterli seviyede benzer ve çok daha güzel gözükmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.