Suriye ile İran'da LOL yasağı açıklandı

Geçtiğimiz birkaç günden beri iyiden iyiye alevlenmiş olan ve büyük yaptırımların ortaya çıkmaya başlamasına neden olan İran ile Amerika Birleşik Devletleri arasında yer alan gerginlik, çok ilginç sonuçları da doğurmaya başlamakta.

Suriye ile İran'da LOL yasağı açıklandı


Geçtiğimiz birkaç günden beri iyiden iyiye alevlenmiş olan ve büyük yaptırımların ortaya çıkmaya başlamasına neden olan İran ile Amerika Birleşik Devletleri arasında yer alan gerginlik, çok ilginç sonuçları da doğurmaya başlamakta. Amerika Birleşik Devletleri, İran ülkesi için League of Legends oyununu resmen yasakladı. İran’ın bir müttefiki olarak öne çıkan Suriye de bu söz konusu engellemeden nasibini almış oldu.

İran ile birlikte Suriye’den giriş gerçekleştirmeye çalışan oyuncular ise, oyunun resmi durumdaki forumları üzerinde bir İranlı oyuncunun tarafından paylaşılmış olan şu mesajı almakta; ''Amerika Birleşik Devletleri'nin yasaları ile birlikte düzenlemelerinden dolayı ülkeniz içerisinde yer alan oyuncular, şu an içinde League of Legends isimli oyuna erişememekte. Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin yaptırımlarının değişmesi ile birlikte yeniden aranıza dönmüş olacağız.''

Forumlar ile birlikte Reddit’e bakıldığı zaman bu oyun, şu an içerisinde yalnızca Suriye ile birlikte İran’da yasaklanmış gibi gözükmekte. Doğal bir şekilde oyuncular, söz konusu bu yasağı aşabilmek amacıyla VPN kullanmakta lakin bu vaziyette de normalden fazlasıyla daha yüksek bir ping değeri almış oluyorlar.

Riot Games şirketi de resmi bir şekilde açıklama gerçekleştirmedi. Riot Games şirketinin sitesi üzerinde League of Legends isimli yapıma erişebilmekte olan ülkeler arasında Suriye ile birlikte İran halen mevcut bir durumda.  

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.