Telefonunuzdaki bu uygulama sizi adeta soyuyor

Mesaj göndermek, SMS yolu ile her ne kadar ücretli bir durumda olsa bile WhatsApp ile birlikte  iMessage, Facebook ve daha pek çok uygulama interneti araç şeklinde kullanan platformlarla beraber ücretsiz  olarak gerçekleştirilebilmekte.

Telefonunuzdaki bu uygulama sizi adeta soyuyor


Mesaj göndermek, SMS yolu ile her ne kadar ücretli bir durumda olsa bile WhatsApp ile birlikte  iMessage, Facebook ve daha pek çok uygulama interneti araç şeklinde kullanan platformlarla beraber ücretsiz  olarak gerçekleştirilebilmekte. Girişimcilerden Marc Köhlbrugge da mesajlaşma paralı olduğu zaman her bir tane harfin aslında ne kadar büyük değer ifade edecek olduğunun anlaşılması amacıyla Expensive Chat (Pahalı bir Mesajlaşma) adını vermiş olduğu bir platformu yaşama geçirmiş durumda.

Köhlbrugge'un pek çok çalışması arasında yer alan en yeni projesi olarak öne çıkan Expensive Chat, kişilerin bir sohbet odası içinde mesajlaşması mantığını taşımakta fakat bu platformda yollayacağınız mesajın her bir  tane karakteriyle ilgili olarak 1 cent ücret ödeme yapmanız gerekli.

İnternet sayfasının sol kısmında ise lider tablosu yer almakta. Bu tablo içerisinde platform kurulduğundan bu yana kimin ne kadar dolar değerine sahip mesaj yolladığı sıralanmakta. Hemen üst kısmında da anlık kaç kişinin sohbet odası içerisinde yer aldığı ve toplamda bu site içerisinde ne kadar dolar tutarındaki mesaj yollandığı gösterilmekte.

Bir  tane sosyal deney olduğu ifade edilen siteye girmek ise ücretsiz. Mesaj yollamak istediğiniz zaman sizden; isminiz, soy isminiz ve kredi kartı bilgilerinizi giriş yapmanız istenmekte. Pekala, ücretle mesaj yollamak sizce tam olarak ne kadar gerekli bir durumda ?

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.