Türkiye'yi temsil edecek

6 yaşına geldiğinde, ailesine piyano çalmayı talep ettiğini söyleyen İpek’in, bu isteğinden hemen sonra kursa yazdırıldı. İpek, 9 aylık bir piyano eğitimini aldıktan sonra ise Akdeniz Üniversitesi’nde yer alan Antalya Devlet Konservatuvarı’nın sınavlarını kazanmış oldu.

Türkiye'yi temsil edecek


6 yaşına geldiğinde, ailesine piyano çalmayı talep ettiğini söyleyen İpek’in, bu isteğinden hemen sonra kursa yazdırıldı. İpek, 9 aylık bir piyano eğitimini aldıktan sonra ise Akdeniz Üniversitesi’nde yer alan Antalya Devlet Konservatuvarı’nın sınavlarını kazanmış oldu. Burda da 2 seneden beri piyano ana sanat dalı içerisinde eğitim görmekte olan İpek, hocası Doçent Doktor Yuriy Sayutkin’in ısrarlarıyla 24 Şubat tarihinde Rusya’nın St. Petersburg kenti içerisinde gerçekleştirilen 3. Uluslararası Piyano Yarışması’na katılım gerçekleştirdi. Yarışma içerisinde 9 - 10 yaş kategorisi arasında 2. olmayı başaran İpek, para ödülü almasının yanında 4 Haziran tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kenti içerisindeki dünyanın en ünlü konser salonları arasında yer alan Carnegie Hall içerisinde '’Global Artists Debut Concert’' isimli etkinlik dahilinde mini  bir konser vermeye hak kazanmış oldu.

Yarışmaya başlamadan önce fazlasıyla heyecanlanmış olduğunu ifade eden İpek, piyanonun başına geçtiği zaman heyecanının geçtiğini ifade etti. İpek konuşmasında; ''3 tane eseri çaldım. Fazlasıyla huzurlu bir zamandı. Sanki sessiz bir oda içerisinde gibi hissettim kendimi. Çok iyi bir piyanist olmayı çok istiyorum. Dünyanın değişik yerlerinde konserler verebilmek istiyorum. Türkiye’yi sanat ile temsil etmeyi istiyorum. Annem ile babam doktor ancak ben sanatla uğraşmayı çok istiyorum. Piyano çaldığım esnada içim kıpır kıpır olmakta. Amerika Birleşik Devletleri içerisinde tarihi 1800’lü senelere kadar dayanan 1.000 kişilik salonun içinde piyano çalacağımdan dolayı fazlasıyla heyecanlıyım. Gülsin Onay ile birlikte İdil Biret ve de Fazıl Say'la aynı sahneyi paylaşmayı çok isterim'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.