Tesla şirketinden büyük bir rekor

Elon Musk'ın CEO'luğuna devam ettiği başarılı elektrikli  özelliğe sahip araç üreticilerinden biri olan Tesla, çok uzun bir zaman süresince maliyetine, ve hatta son zamanlarda da zararına satışlar yapıyordu.

Tesla şirketinden büyük bir rekor


Elon Musk'ın CEO'luğuna devam ettiği başarılı elektrikli  özelliğe sahip araç üreticilerinden biri olan Tesla, çok uzun bir zaman süresince maliyetine, ve hatta son zamanlarda da zararına satışlar yapıyordu. Geçmiş olduğumuz seneler içerisinde kar elde etmeyi başaramayan firma, o zamanlardan beri çok daha istikrarlı bir yükselişe geçmiş durumda.

Dünyayı benzin özelliğine sahip araçlardan kurtarma konusunda hedefi bulunan ve ''herkese elektrikli bir araç'' şeklindeki fikri benimsemiş durumdaki Tesla şirketi, gelirleriyle beraber üretim raporlarını da resmi bir şekilde açıklamış oldu.

Tesla şirketi, 2019 senesinin 2. yarısı içerisinde 87.000 tanenin üstünde araç üretmiş olduğunu ve 95.000 tanenin üstünde aracı satmış olduğunu açık bir şekilde ifade etti. Yapılmış olan açıklamalar içerisinde bu söz konusu araçların %83'ünden daha çoğunun Model 3 olduğu ifade edilirken geriye kalmış olanların ise Model S ile birlikte X olduğu belirtildi.

Tesla şirketi, hisse senesi içerisinde de  çok ciddi bir artış gözlemlenmiş oldu. Rapor paylaşıldıktan hemen sonrasında başarılı  durumdaki araba üretici firmanın hisse seneleri içerisinde %7 oranında  bir artış meydana geldi.

Rapora bakılır ise 2019 senesinin 3. çeyreğine sarkmış olan siparişler olduğundan dolayı Tesla şirketinin gelecek çeyrek içerisinde de üretimiyle beraber satışlarını artırması konusunda bir beklenti var. Tesla şirketinin sadece belirli verilerine ulaşmış olduğumuz raporsa 7 Ağustos tarihi içerisinde kamuoyuna açılmış olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.