TikTok uygulamasına yargılama

Ülkemiz içerisinde de kullanıcısı fazla bir seviyede bulunan TikTok, popülerliğini  her geçtiğimiz gün arttırmaktayken güvenlik sorunlarından dolayı da sıkıntı  çekmeye başlamış durumda.

TikTok uygulamasına yargılama


Ülkemiz içerisinde de kullanıcısı fazla bir seviyede bulunan TikTok, popülerliğini  her geçtiğimiz gün arttırmaktayken güvenlik sorunlarından dolayı da sıkıntı  çekmeye başlamış durumda. Geçmiş olduğumuz günler içinde Amerika Birleşik Devletleri'nde çocuk  yaştaki kullanıcılara ait olan özel bilgileri hiç bir şekilde izin olmadan çalma suçundan dolayı çok büyük bir para cezasına çarptırılmış durumdaki büyük firma, aynı suçlamadan dolayı Birleşik Krallık içerisinde de bir soruşturmaya alınmış durumda. TikTok isimli popüler uygulamanın karşısında tekrar çok büyük bir para cezası olacak gibi gözüküyor.

Birleşmiş Krallık Bilgi Komisyonu'nun yetkilisi  görevinde bulunan Elizabeth Denham, geçmiş olduğumuz salı günü üzenlenen meclis komitesi esnasında yapmış olduğu bir konuşma esnasında popüler  hale gelen video paylaşmayı sağlayan uygulamanın, teknoloji firmalarının çocuklara özel olarak değişik kurallarla beraber korumalara sahip durumda bulunmasının gerekli olduğunu ifade eden GDPR (Genel Verileri Koruma Yönetmeliği) isimli kanunlara aykırı davranmakta olduğunu belirtti. TikTok isimli uygulama, şubat ayı içerisinde FTC (Federal Ticaret Komisyonu)'nin yetkilileri tarafından da yine bir para cezasına mahkum edilmişti.

Denham'ın listelemiş olduğu bu endişelerin aralarında, TikTok isimli uygulamanın açık  bir şekilde mesajlaşma platformunun yetişkinler ile ufak yaştaki çocukların serbest bir şekilde konuşabilmesine olanak vermesi de yer alıyordu. Denham açıklamasının devamında ise; ''Uygulamanın komple açık bir durumda bulunan mesajlaşma sisteminin yanı sıra çocuklar tarafından toplanarak paylaşılmış olan videoların çeşitlerine bakmaktayız. Şu an içerisinde TikTok ile alakalı aktif bir araştırmamız bulunuyor'' ifadelerine yer verdi. Eğerki son olarak  Birleşmiş Krallık'ta, TikTok isimli uygulamanın hatalı bir durumda bulunduğuna kanaat getirecek olursa, gelirinin %4’lük bir kısmı kadar veyahut 22,6 milyon dolar  tutarında bir ceza almış olacak. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.