Tim Cook'tan Çin konusunda açıklama

Huawei şirketinin Amerika Birleşik Devletleri Varlık Listesi’ne yerleştirilmiş olmasının hemen sonrasında Çin’in Amerika Birleşik Devletleri'nin firmalarına karşı misillemede bulunup bulunmayacak olduğu hususunda sorular bulunuyordu.

Tim Cook'tan Çin konusunda açıklama


Huawei şirketinin Amerika Birleşik Devletleri Varlık Listesi’ne yerleştirilmiş olmasının hemen sonrasında Çin’in Amerika Birleşik Devletleri'nin firmalarına karşı misillemede bulunup bulunmayacak olduğu hususunda sorular bulunuyordu. Sonuç olarak bu liste içerisinde yer almak demek, Huawei şirketinin Amerika Birleşik Devletleri merkezli firmalardan parça ile birlikte bileşen ve de malzeme alamayacağı anlamına geliyor.

Google şirketi ile birlikte Qualcomm şirketi, ARM Holdings ve de öteki benzeyen firmalar, Çinli şirketle ilişkilerini neredeyse komple kestiler. Huawei şirketi, bu sebepten dolayı kendisine ait işletim sistemini hazırlamaya başlamış durumda bulunsa da ARM Holdings'in desteğini çekmiş olmasından ötürü şirket içi yongalarını üretme konusunda da fazlasıyla zorlanmakta.

Analistlerden bazıları, Çin hükümetinin Apple şirketine ait cihazlarını yasaklayıp Amerika Birleşik Devletleri'ne karşılık verecek olduğunu ve ''intikam alabilmek amacıyla'' bir kara liste oluşturmaya başlamış olduğunu ifade etmişti. (İlave bir bilgi: Çin, Apple şirketini yasaklamış olduğu durumda firmanın kar oranlarının %29 seviyesinde düşecek olduğu düşünülmekte.)

Apple şirketinin CEO'su görevinde bulunan Tim Cook, bu sabah saatlerinde CBS News'e yapmış olduğu açıklamalar içerisinde bu şekilde bir liste oluşturulmuşsa bile Apple şirketinin orada yer almayacağına inanmakta olduğunu ifade etti. Apple şirketinin Çin içerisinde fazlası ile uzun senelerdir yer alığını ifade eden Cook, her 2 taraf için de saygının mevcut durumda bulunduğunu ifade etti. CEO, bu konuyla alakalı iyimserliğine karşın firmanın Çin tarafından hedef alınmasının halen mümkün durumda bulunduğunun da altını çizmiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.