Trump'tan Google için operasyon açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı  görevinde bulunan Donald Trump, tekrar gündeme adeta bomba gibi düşmüş olan açıklamalar gerçekleştirdi.

Trump'tan Google için operasyon açıklaması


Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı  görevinde bulunan Donald Trump, tekrar gündeme adeta bomba gibi düşmüş olan açıklamalar gerçekleştirdi. Eğerki Donald Trump'ın yapmış olduğu açıklamalardan sonra Beyaz Saray harekete geçmiş olursa, Google şirketinin başı fazlasıyla ciddi bir şekilde ağrıyacak gibi duruyor.

Alına bakılırsa her şey, dünya üzerindeki en etkili girişimciler arasında yer alan Peter Thiel'in Google şirketiyle alakalı bazı açıklamalar yapması ile başladı. Thiel yapmış olduğu açıklamalar içerisinde, Google şirketini Çin hükümetiyle iş birliği yapmasından dolayı suçladı ve Google şirketinin Amerika Birleşik Devletleri'ne ihanet etmiş olduğunu söyledi.

Konu ile alakalı açıklamalarını Twitter üzerinden gerçekleştiren Donald Trump ise; ''Milyarder yatırımcılardan biri olan Peter Thiel, Google şirketinin ihanetten dolayı sorgulanmasının gerekli olduğuna inanmakta. Thiel Google şirketini, Çin hükümetiyle iş birliği yapmasından dolayı suçlamakta. Trump'ın yönetimi de söz konusu bu iddialara bir göz atmış olacak!'' ifadelerine yer vererek Google şirketine operasyon konusunda sinyaller vermiş oldu. 

Milliyetçilik ile alakalı bir konferans esnasında konuşma gerçekleştiren Thiel, Google şirketine 3 tane sorunun sorulmasının gerekli olduğunu ifade etti. Thiel'e bakılır ise bu söz konusu sorular; ''Yapay zeka ile alakalı çalışmalara kaç tane yabancı istihbarat ajanı sızma yaptı?'', ''Google şirketi, niçin Amerika Birleşik Devletleri'nin askeri kuvvetleriyle çalışmak yerine Çin ordusu ile ortak bir şekilde çalışmakta?'' ve ''Firmanın üst düzeyde yer alan yönetimi Çin istihbaratının Google şirketine sızmış olduğunu düşünmekte mi?''

Bütün burda yer alan soruların CIA veyahut FBI tarafından sorulmasının gerekli olduğu konusunda düşüncelerinin bulunduğunu ifade eden Thiel, söz konusu bu soruların nazik bir biçimde sorulmaması ve yanıtların ise kesinlikle tatmin edici bir biçimde alınmasının gerekli olduğunu ifade etti. 

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.