TSMC'den işlemci atağı

TSMC şirketinden yapılmış olan açıklamaya bakılır ise, firma 7 N+ EUV (Ekstrem Ultraviyole Litografi) özelliğine sahip işlemci teknolojisinin üretimine başlamış durumda.

TSMC'den işlemci atağı


TSMC şirketinden yapılmış olan açıklamaya bakılır ise, firma 7 N+ EUV (Ekstrem Ultraviyole Litografi) özelliğine sahip işlemci teknolojisinin üretimine başlamış durumda. Firma öte yandan yeni işlemcinin verimlerinin 7 nm özelliğiyle tamamen aynı olduğunu ifade etti.

DigitTimes şirketi, Şubat ayı içerisinde, firmanın Mart ayının sonlarında yeni işlemcinin üretimine başlayacak olduğunu açık bir şekilde ifade etmişti lakin TSMC şirketi 2 ay kadar gecikmiş oldu. TSMC şirketi, ilk 7 nm+ özelliğine sahip işlemcilerin hangi ürünle kullanılacak olduğunu hiç bir şekilde söylemedi, fakat Huawei şirketinin Kirin 985 işlemcisi de 7 nm+'ın üstüne inşa edilebilir.

İşlemci ayrıca, transistor yoğunluğu ile %20 oranında bir artış sağlamış olacak ve ilk nesildeki 7 nm üretiminden %10 daha çok performans sunuyor olacak. Öte yandan 7 nm+ özelliğine sahip işlemci %15 oranında çok daha düşük  bir şekilde güç tüketimi sunuyor olacak.

7 nm+ özelliği, TSMC şirketinin 7 nm portföyü içerisindeki tek işlemcisi de değil. Firma bu sene içinde 2. nesilde bir 7 nm’lik işlemci tanıtıyor olacak, gelecek sene de 6nm’lik  özelliğe sahip işlemci üretimine başlamış olacak. TSMC şirketi, bu sene 7 nm işlemci kapasitesinin geçtiğimiz seneye göre %150 oranında çok daha yüksek durumda bulunacağını ve 2020 senesinin ilk çeyreklik kısmında 5nm’lik  özelliğe sahip işlemciler amacıyla seri üretime başlayacak olduğunu resmen açıkladı.  

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.