Tumblr'daki yasak bazı hatalarla başladı

Tumblr içerisinde geçmiş olduğumuz haftalarda yaşanmış olan, çocuk yaştaki kişilere ait  olduğu açıklanan cinsel içeriklerden  hemen sonra uygulama App Store üzerinden kaldırılmıştı.

Tumblr'daki yasak bazı hatalarla başladı


Tumblr içerisinde geçmiş olduğumuz haftalarda yaşanmış olan, çocuk yaştaki kişilere ait  olduğu açıklanan cinsel içeriklerden  hemen sonra uygulama App Store üzerinden kaldırılmıştı. Bunun hemen sonrasında ise Tumblr platformu, çok sert bir geçiş yapıp uygulamanın temelleri içerisinde bir takım değişiklikler yapma konusunda bir karar vermişti. 17 Aralık tarihi itibariyle bazı istisnalar hariç olarak, çok sıkı bir cinsel içerik yasağı uygulama konusunda karar alan Tumblr,  bu yasağı da dün itibari ile yürürlüğe koymuş oldu.

Tumblr yaşanmış olan bu olayın hemen sonrasında '‘Daha çok iyi ve çok daha olumlu bir Tumblr‘' sloganını kullanarak harekete geçmişti. Bu  bahsi geçen yasağın uygulanmaya başlanmasının hemen sonrasında, Tumblr’da yer alan tüm cinsel içeriklerin temizliklerine başlandı. Fakat kullanıcılardan gelmiş olan geri bildirimlere bakılırsa, temizlenmiş olan içeriklerin arasında konu il alakasız bir çok içerikte yer alıyor.

Kullanıcıların sosyal medya üzerinde yapmış oldukları bazı paylaşımlara bakılırsa, bazı kullanıcılar paylaşılan içeriklerin taranarak silinmesini sağlamakta olan sistemin hatalarını bulmuş bir halde. Bu sebepten dolayı, silinmesi gerekli olan içerikler uygulama üzerinde hala açık bir şekilde görülebilmekte. Bununla beraber istisnalardan sayılmakta olan cinsel içeriklerin bir kısmının silinmiş olduğu da, rapor edilmiş olan durumlar arasında yer alıyor. Yani Tumblr platformunun biraz daha çalışması gerekiyor.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.