Twitter için reklam yasağı gelmiş durumda

Ulaştırma ile Altyapı Bakanı görevinde bulunan Adil Karaismailoğlu, temsilci ataması yapmaya yanaşmayan Twitter adlı platformla alakalı reklam yasağının başlamış olduğu konusunda bir duyuruda bulundu.

Twitter için reklam yasağı gelmiş durumda


Ulaştırma ile Altyapı Bakanı görevinde bulunan Adil Karaismailoğlu, temsilci ataması yapmaya yanaşmayan Twitter adlı platformla alakalı reklam yasağının başlamış olduğu konusunda bir duyuruda bulundu. Bakan, daha sonra gerçekleştirilecek olan hamlenin de Twitter platformunu çok fazla yavaşlatacak ''bant daraltma'' olarak öne çıkacağını ifade etti.

Ulaştırma ile Altyapı Bakanı  görevinde bulunan Adil Karaismailoğlu, PTT'ye ait olan Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri içerisinde gazetecilerle gerçekleştirmiş olduğu kahvaltılı toplantı esnasında, bakanlık olarak Bilgi Teknolojileri ile İletişim Kurumu(BTK)'yla fazlasıyla ciddi çalışmalar yürütmekte olduklarını ve dışarıdan siber saldırıların önlenebilmesi amacıyla çalışmakta olduklarını açık bir şekilde anlatmış oldu. Pandemi döneminde siber saldırıların da artış gösterdiğine işaret etmekte olan Karaismailoğlu, sosyal medyayla alakalı düzenlemeyi de bunla alakalı bir uygulamanın yanı sıra istihbarat yönünden de çok önemli bir husus olduğunu ifade etti. Karaismailoğlu,  aynı zamanda yerli ve  de milli uygulamaların tercih edilmesinin gerekli olduğunu ifade ederek, kendisinin Turkcell şirketine ait olan BİP uygulamasını kullanmakta olduğunu dile getirmiş oldu.

Türkiye'nin Twitter platformuyla alakalı yaptırımlarına da değinmiş olan Karaismailoğlu, reklamla alakalı yasağın başlamış olduğunu ve hemen arkasından da bant daraltılmasının gelecek olduğunu vurgulamış oldu. 

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.