İzmir'de sel felaketi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde görevli olan ekipler kent içerisinde gece saatleri itibariyle aralıksız bir şekilde yapmaya devam eden aşırı yağmurun sebep olduğu olumsuzlukları giderme amacıyla çalışmalarını aralıksız bir şekilde devam ettiriyor.

İzmir'de sel felaketi


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde görevli olan ekipler kent içerisinde gece saatleri itibariyle aralıksız bir şekilde yapmaya devam eden aşırı yağmurun sebep olduğu olumsuzlukları giderme amacıyla çalışmalarını aralıksız bir şekilde devam ettiriyor. Gelişmeleri İZUM'a giderek orda takip etmeye başlayan Başkan olarak görevli Tunç Soyer ise yaptığı açıklamada 2020 senesi boyunca yağmış olan yağmurun %18'lik kadar kısmının bir gecede yağdığını ve metrekareye 126 kg yağış düştüğünü, bunun çok ciddi bir rakam olduğunu ifade etti.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından elde edilmiş olan rakamlara bakılırsa İzmir ili içerisinde Şubat ayındaki toplam yağışla alakalı ortalama da metrekareye 102,3 kg kadar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde görevli olan ekipler kent içerisinde gece saatleri itibariyle aralıksız bir şekilde yağmaya devam eden yağmurun sebep olduğu olumsuzlukları giderme amacıyla çalışmalarını devam ettiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinin Başkanı olarak görev yapan Tunç Soyer, Dikili ilçesindeki programını iptal edip gelişmeleri izlemenin yanı sıra ekipleri koordine etme amacıyla afet koordinasyon merkezi şeklinde kullanılmakta olan İzmir Ulaşım Merkezine (İZUM) geçmiş oldu.

İzmir ili içerisinde ardımızda bırakmış olduğumuz gece Güzelyalı ilçesine 125,6 kilogram kadar, Karabağlar ilçesine 119 kilogram kadar, Bayraklı ilçesine 110,4 kilogram kadar, Balçova ilçesine 95,3 kilogram kadar, Menderes ilçesine 80,6 kilogram kadar, Bornova ilçesine 64 kilogram kadar, Foça ilçesine 57 kilogram kadar, Aliağa ilçesine 55,3 kilogram kadar, Kınık ilçesine 48,3 kilogram kadar, Karaburun ilçesine 48,2 kilogram kadar ve Buca ilçesine de 47 kilogram kadar bir yağış düşmüş oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden elde edilmiş olan verilere bakılırsa İzmir ili içerisinde Şubat ayında gerçekleşen yağış ortalaması 102,3 kilogram kadarken, İzmir ili ise bir gece içerisinde 126 kilogram kadar yağış almış oldu.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.