Twitter üzerinden en fazla kullanıcı bilgisini Türkiye istedi

Twitter, platformu firma politikaları gereğince oluşturmuş olduğu şeffaflık raporunu paylaştı. Paylaşmış olan rapora bakılır ise 2018 senesinin 2. yarısında Twitter platformuna en çok içerik kaldırma isteği Türkiye’den gelmiş oldu.

Twitter üzerinden en fazla kullanıcı bilgisini Türkiye istedi


Twitter, platformu firma politikaları gereğince oluşturmuş olduğu şeffaflık raporunu paylaştı. Paylaşmış olan rapora bakılır ise 2018 senesinin 2. yarısında Twitter platformuna en çok içerik kaldırma isteği Türkiye’den gelmiş oldu. Türkiye, toplam olarak 5.014 tane  içerik kaldırma isteğinde bulunmuş bir durumdayken, bu isteklerden 597 tanesini mahkeme kararları ve 4.417 tanesini de öteki yasal başvurular oluşturmuş bulundu.

Rapora bakılır ise Türkiye, Twitter platformuna ulaşmış olan bütün içerik kaldırma isteklerinin %4’lük bir kısmını tek başına oluşturmuş oldu. Firmanın açıklamasına bakılır ise Türkiye, Twitter platformunda yer alan kullanıcılarla alakalı en çok bilgi isteyen ülkelerden bir tanesi. Bununla beraber Twitter platformu, kullanıcı bilgileriyle alakalı isteklerin hiç bir tanesine cevap vermemiş olduklarını da belirtti.

5.014 taneyle birlikte içerik kaldırma isteklerinde 1. sıra içerisinde yer almış olan Türkiye’yi, 3.344 tane içerik kaldırma isteğiyle birlikte Rusya takip etmekte. Aslında çok ilginç ki Türkiye’nin yapmış olduğu içerik kaldırma isteklerinin sadece %4’lük bir kısmı kabul edilirken, Rusya’ya bakıldığında ise bu söz konusu  oran %46 oranlarına kadar çıkmakta. Haber görselinde sol kısımda Türkiye'nin bilgi isteklerinin sayısını, sağ kısımda da içerik kaldırma isteklerinin sayısını açık bir şekilde görebilirsiniz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.