Uber şirketinden uçan taksi tanıtımı

Uber şirketi, Bell ile beraber uçan taksiler hususundaki araştırmalarını hız kesmeden sürdürüyor ve 2023 senesinde bu taksileri görebilecek olduğumuzu ifade ediyor

Uber şirketinden uçan taksi tanıtımı


Uber şirketi, Bell ile beraber uçan taksiler hususundaki araştırmalarını hız kesmeden sürdürüyor ve 2023 senesinde bu taksileri görebilecek olduğumuzu ifade ediyor

Bell şirketi, Uber şirketiyle birleşip taksi hizmetlerini yerden göklere taşıyabilecek bir plan oluşturmak için çalışmakta. İkili, yaklaşık 3 tonluk  bir kaldırma ve de indirme sistemini resmi bir şekilde açıkladıktan sonra, taksileri de artık gökyüzünde görebilmemiz olanaklı. Bell Nexus ismini taşımakta olan bu yeni araç, 5 tane yolcu taşıyabilecek bir biçimde tasarlanmış.

Bell Nexus modelindeki araçlar, şehirler içerisinde yüksek noktalarda yer alan yolcu alım noktalarında olacak ve sizi şehrin içinde yer alan öteki yolcu alım noktalarına bırakabiliyor olacak.

Şirket, 2023 senesinde teknolojiyi kullanılabilir bir duruma getirebilecek olduğunu düşünmekte ve bu projesi sayesinde çevre dostu bir toplu taşımayı vadetmekte.

Uber şirketi içerisinde mühendis direktörü görevinde bulunan Mark Moore ''Bell şirketinin yapmış oldukları hakkında çok fazla heyecanlıyız. Piyasa içerisinde bu teknolojiyle uğraşmakta olan pek çok firma yer alıyor'' şeklinde bir açıklama gerçekleştirdi.

Farklı şirketlerde uçan arabalar üstünde çalışmakta ve bunların büyük bir kısmı da uçan taksiler üstüne çalışmalar yürütmekte.

İngiliz şirketlerden Rolls-Royce ise 5 tane yolcu taşıyabilecek ve dik bir şekilde iniş gerçekleştirebilecek süper hızlı elektrikli uçan bir tane taksi geliştirme konusundaki planlarını resmen açıklamıştı. Motor üreticisinin  çok daha yenilikçi tasarımı saatte 400 kilometreye varan hızlara da çıkabiliyor olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.