Uberden toplu taşıma hamlesi

Son senelerdeki fazlasıyla tartışmalı ancak halen en popüler  durumdaki uygulamalarından bir tanesi olarak öne çıkan Uber, toplu taşımayla ilgili seçenek opsiyonunu da sunmuş olduğu hizmetlere ilave ederek herkesi çok fazla şaşırttı.

Uberden toplu taşıma hamlesi


Son senelerdeki fazlasıyla tartışmalı ancak halen en popüler  durumdaki uygulamalarından bir tanesi olarak öne çıkan Uber, toplu taşımayla ilgili seçenek opsiyonunu da sunmuş olduğu hizmetlere ilave ederek herkesi çok fazla şaşırttı. Teknoloji devi şirketin, kendisinin bu hizmeti vermiyor olmasına karşın niçin bu şekilde bir adım atmış olduğu da daha büyük bir resmin parçası olduğu anlaşılmış oldu.

Uber platformu, dünya üzerinde çok geniş bir araç ağına sahip bir durumda, özellikle de gençler arasında fazlasıyla tercih edilmekte olan bir yolculuk paylaşım hizmeti şeklinde bilinmekte. Firmanın ismine kayıtlı bir durumda binlerce  sayıda araçla birlikte sürücü çalışmakta. Teknoloji devi olan şirketin, geçmiş olduğumuz günler içerisinde uygulaması üzerine toplu taşıma hizmetlerini ilave etmesi de herkesin kafasını karıştırmış oldu. Bundan sonra Uber, araç arayan kişilere alternatif  bir şekilde toplu taşıma seçeneklerini sunmaya başlayacak.

En yakın  durumdaki toplu taşımanın  tam olarak nerede bulunduğunu, gidilecek  olan yere tam olarak ne kadar zamanda gidilebilecek olduğunu, hedeflenmekte olan bu durağa tam olarak ne kadarlık bir yürüme mesafesinin yer aldığını içeren farklı bilgilerin paylaşılacak olduğu hizmet aslına bakılır ise Google ile birlikte Apple benzerindeki şirketler tarafından da sunulmakta. Uber şirketinin hizmetini değişik kılan şeyse kullanıcıların, uygulama üstünden kullanacak oldukları toplu taşıma ile ilgili seçeneğinin biletlerini alabilecek durumda bulunmaları. Bunun sayesinde, değişik bir ülkede yer alan ve sistemi hiç bir şekilde bilmemekte olan kişiler, rahat bir şekilde toplu taşımaları kullanabiliyor olacaklar.

Uber şirketi, konuyla alakalı olarak daha şimdiden pek çok kurum ve kuruluşla anlaşma sağlamış oldu. Uygulama ayrıca ilk önce, Denver şehri içerisinde yürürlüğe konmuş bir durumda fakat firmanın, çok  bir zaman geçmeden bütün dünya genelinde yeni hizmetini yaygınlaştıracak olduğu konusunda tahminler var.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.