Ruslar Türk narenciyesini tercih ediyor

Türk narenciyesi Rusya'nın basınında çok önemli gündem maddelerinden bir tanesi durumuna gelmiş durumda.

Ruslar Türk narenciyesini tercih ediyor


Türk narenciyesi Rusya'nın basınında çok önemli gündem maddelerinden bir tanesi durumuna gelmiş durumda. Komsomolskaya Pravda ile birlikte Kommersant, Argumenty i Fakty ve Gazprom Medya benzerindeki pek çok medya grubunun yayınları içerisinde Türk narenciyesinden övgüyle söz edildi.

Bahsi geçen bu yayınların yanında Rusya’nın önde gelmekte olan seyahat ile birlikte gastronomi dergileri arasında yer alan, Ogoniok, Zdrovia, Gastronom ve de  L’Officiel Voyage üzerinde özellikle Natalia Nehlebova ile Lyalya Kiseleva ilk sırada olmak üzre pek çok Rus gazetecide kendi köşeleri üzerinde Türk narenciyesinin yararlarını örnekleriyle beraber anlattı. Köşe yazarlarının bazıları narenciyenin cildi güzelleştirmekte olduğundan, bazıları ise özellikle kış ayları içerisinde hastalıklardan korumakta olduğuna bir vurgu yaptı.

Akdeniz'in Yaş Meyve ve  Sebze İhracatçıları Birliği’nin girişimiyle birlikte Türkiye Tanıtım Grubu’nun desteği sayesinde devam ettirilen yayınlarda da, dünya üstünde ticareti gerçekleştirilen her 100 tane meyvenin 13 tanesinin tüketimini gerçekleştiren Rusta halkının tercihinin Türk narenciyesi olarak seçildiğine de vurgu yapılmış oldu.

Rusya’daki en büyük narenciye tedarikçisi olabilme hedefiyle beraber çalışmalarını ara vermeden devam ettiren Türk narenciye sektörünün toplamdaki ihracatının üçte birlik bir kısmının Rusya’ya gerçekleştirilmiş olduğu ifade edilen yayınlarda, Türk narenciyesinin her geçtiğimiz gün Rus mutfakları içerisinde daha çok yer edinmeye başlamış olduğu da açıkça kaydedildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.