Ubuntu artık Steam'e destek veremeyecek

Valve şirketine ait olan oyun platformlarından Steam, yeni gelecek güncellemelerin hemen sonrasında Linux tabanına sahip Ubuntu işletim sistemi üzerindeki desteği kesmiş olacak.

Ubuntu artık Steam'e destek veremeyecek


Valve şirketine ait olan oyun platformlarından Steam, yeni gelecek güncellemelerin hemen sonrasında Linux tabanına sahip Ubuntu işletim sistemi üzerindeki desteği kesmiş olacak. Ubuntu platformunun 19.10 güncellemesinin hemen sonrasında resmi bir şekilde kesilecek durumdaki bu desteğin yanında bu söz konusu hamle 32 bit bileşenleri içerisinde bir son olacak gibi gözükmekte.

Ubuntu platformunun 32 bitlik bileşenlerden uzaklaşmış olması Steam ile alakalı bir problem teşkil etmekte. Linux üzerinde yer alan bazı oyunlar yalnızca 32 bit desteğine sahip bir durumda ve şu anda Ubuntu üzerinde oynanıyor olmalarının sebebi Ubuntu platformununda 32 bit desteğine sahip bir durumda bulunması. Valve şirketi ise, uyumluluk ile alakalı bir problem yaşamamak amacıyla Steam desteğini, yeni gelecek Ubuntu sürümü içerisinde kaldırmış olacak.

Valve şirketi bu konuyla alakalı olarak hayal kırıklığına uğramış olan Ubuntu kullanıcılarına özel olarakta bir açıklama gerçekleştirip, Ubuntu kullanıcılarını yeniden mutlu edebilecek telafi çalışmalarının gerçekleştirileceğini de ifade etti. Bir uyum süreci içerisinde olduklarını ifade eden firma, uzun vade içerisinde işlerin iyileşecek olduğuna da inanmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.