Üretim düştüğü için onların maaşıda düştü

South China Morning Post tarafından yapılmış olan habere bakılırsa, Çin'de yer alan Henan eyaleti içerisinde bulunan dünya üzerindeki en büyük iPhone telefon üretim fabrikası içinde düşük ücretle çalışmakta olan işçiler, işten ayrılabilmek amacıyla sıraya girmeye başlamış durumdalar.

Üretim düştüğü için onların maaşıda düştü


South China Morning Post tarafından yapılmış olan habere bakılırsa, Çin'de yer alan Henan eyaleti içerisinde bulunan dünya üzerindeki en büyük iPhone telefon üretim fabrikası içinde düşük ücretle çalışmakta olan işçiler, işten ayrılabilmek amacıyla sıraya girmeye başlamış durumdalar. İşçiler burada havanın fazlasıyla pis olmasından ötürü çok sağlıksız koşullarda çalışmakta oldukları gibi kendilerine yapılan ücretlerde ise %25 oranında bir düşüş yaşamış oldu.

Personeller, işçi lojmanlarına kadar gitmekte olan servislerin iptal edilmiş olmasından da çok şikayetçi. Çalışanlardan bazıları da her gün fabrikadan çıkarak lojmanlara varabilmek amacıyla 40 dakika kadar yol yürümek mecburiyetinde kalmakta. Bu durumun en büyük nedenlerinden bir tanesi de Çin içerisinde yeni  tanıtımı yapılan iPhone modellerine karşı isteğin düşmüş olması. Eğer anımsarsanız Apple şirketinin CEO'su görevinde bulunan Tim Cook, Ocak ayı içerisinde firmanın gelirlerinde %5 oranında bir düşüş yaşandığı açıklamasını yapmıştı.

Firma çalışanlarından bir, iPhone modellerinin en yüksek üretilme sezonunun 2018 senesinde yaklaşık  olarak 20 gün kadar devam ettiğini ve maaşının yalnızca bir ay içinde 4.000 yuan tutarından 3.000 yuan tutarına düşmüş olduğunu ifade etti. Kıyaslama yapılacak olursa daha önceki seneler içerisinde en yoğun geçen sezon, iPhone  modelinin tanıtımı yapılmadan 1 ay öncesinde ve tanıtımı yapıldıktan 3 ay sonrasında olmak üzre yaklaşık  olarak 4 ay kadar devam ediyordu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.