Uygulamalar artık ana ekran üzerinden durdurulabiliyor olacak

Google şirketinin Digital Wellbeing (Dijital Denge) ismine sahip fonksiyonu Android Pie’ın beta test aşamasındayken duyurulmuştu. Digital Wellbeing isimli fonksiyonun maksadı da akıllı telefon bağımlılığı ile mücadele edebilmek ve Dijital Denge uygulamasının sayesinde uygulamalarla ilgili kullanımınızı, telefonunuzu tam olarak kaç kare kilitlemiş olduğunuzu, almış olduğunuz bildirimleri ve daha  da fazlasını görebilmekteydiniz. Hatta telefondaki uygulamalar için kullanım zamanı atayabilmekteydiniz ve bu zamanı geçerseniz uygulama otomatik bir şekilde ''durmaktaydı''.  

Uygulamalar artık ana ekran üzerinden durdurulabiliyor olacak


Google şirketinin Digital Wellbeing (Dijital Denge) ismine sahip fonksiyonu Android Pie’ın beta test aşamasındayken duyurulmuştu. Digital Wellbeing isimli fonksiyonun maksadı da akıllı telefon bağımlılığı ile mücadele edebilmek ve Dijital Denge uygulamasının sayesinde uygulamalarla ilgili kullanımınızı, telefonunuzu tam olarak kaç kare kilitlemiş olduğunuzu, almış olduğunuz bildirimleri ve daha  da fazlasını görebilmekteydiniz. Hatta telefondaki uygulamalar için kullanım zamanı atayabilmekteydiniz ve bu zamanı geçerseniz uygulama otomatik bir şekilde ''durmaktaydı''.  Daha da önemlisi, kapanmış olan uygulamalar o gün bittikten sonrasında ise yeniden açılıyordu. (Tabii ki  de manuel bir şekilde ayarlamayla da açabilmekteydiniz.)

Teknolojinin devi ise, Android Q sürümüyle beraber Digital Wellbeing benzeyen fonksiyonların entegre edilebilmesine izin vermiş olacak. Google şirketi öte yandan Android Q üstünde Pixel Launcher (Pixel Başlatıcı) içinde direkt bir şekilde Digital Wellbeing entegrasyonlarını da yavaş bir şekilde test etmeye başladı. Bu  bahsi geçen özellikler halen test aşamasında olsa bile XDA forumu üzerinden bir tane  geliştiricinin de yardımlarıyla Android Q Beta yüklü durumdaki Pixel 2 XL modelindeki Digital Wellbeing entegrasyonları aktif bir duruma getirildi.

Yapılmış olan incelemede, ana ekran üzerinden direkt bir şekilde uygulamaların durdurulabilmekte olduğu ve uygulamaları yeniden açmak amacıyla uygulama içinde aktifleştirilebildiği  de açık bir şekilde fark edildi. Daha önceki sürümde durdurma amacıyla zaman atamak gerekliyken yeni sürümle beraber bunun tamamen ortadan kalkmış olduğu da kesinleşmiş oldu. Uygulamanın ise zaman içinde çok daha fazla cihaza gelerek yaygınlaşacak olduğu da düşünülmekte ve Google I/O 2019 kapsamında uygulamayla alakalı olarak çok daha fazla detayın ortaya çıkacak olması beklenenler arasında.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.